Annonce
Faaborg-Midtfyn

Først blev de tilbudt dagplejeplads 15 km væk - nu er der en løsning: - Det er jo genialt

Der er grund til brede smil hos Jannicke Faigh Danielsen og sønnen Lukas. Familien har nemlig fået en dagplejeplads i Ringe - i stedet for en i Sdr. Nærå. Foto: René Johansen
Onsdag fik familien Danielsen i Ringe skiftet dagplejepladsen i Sdr. Nærå ud med en i Ringe. Inden fik politikerne i Opvækst- og Læring en orientering om dagplejesituationen, og den giver ingen anledning til bekymring.
Annonce

Ringe: Tirsdag kunne vi fortælle om familien Danielsen i Ringe, som var blevet tilbudt en, for familien, ubrugelig dagplejeplads til sønnen Lukas i Sdr. Nærå - omkring 15 kilometer fra deres hjem.

Men, i går, onsdag kom der en løsning på problemet, idet familien nu har fået tilbudt en dagplejeplads i Ringe.

Det oplyser chefen for Opvækst- og Læring, Michael Graversen, som dog ikke har yderligere bemærkninger til sagen, da det er et anliggende mellem familien og pladsanvisningen.

Mere snaksaglig er Jannicke Faigh Danielsen. Her er der, naturligvis, stor glæde over beskeden.

- Vi har fået plads lige nede ad vejen. Det er jo genialt, og vi har det fantastisk, jubler 32-årige Jannicke Faigh Danielsen.

Midt i glæden får hun dog også plads til at undre sig.

- Spørgsmålet er, om den åbning også havde været der, hvis vi ikke var gået ud på Facebook, og der blev skrevet i avisen om det. Den her plads er kommet i løbet af få timer, og der er højest sandsynlig andre, der også har fået plads væk fra Ringe, og som vi måske er kommet foran, bemærker Jannicke Faigh Danielsen.

Familien var faktisk indstillet på at udskyde dagplejepladsen fra 1. september til 1. oktober i håbet om at få en brugbar plads tættere på Ringe. Det var den løsning, som pladsanvisningen kom med tirsdag.

- Jeg var inde og ændre det hele, for så måtte vi finde en løsning på det. Men det behøver vi ikke nu, siger Jannicke Faigh Danielsen, som ikke er bekendt med de nærmere omstændighederne omkring den pludselige plads i Ringe.

Hvad oplever du?

Det er flere år siden, at kommunen ophævede grænsen for, hvor langt væk børnefamilier kan få tildelt en plads i en børnehave, vuggestue eller dagpleje.

Det har betydet, som man kan læse her i avisen, at en familie fra Ringe fik tilbudt en dagplejeplads i Sdr. Nærå - 15 kilometer væk.

Oplever du noget lignende, og som gør din hverdag ekstra bøvlet, så er du velkommen til at give avisen et praj.

Skriv en mail til midtfyn@fyens.dk.

Annonce

Et enkelt bump

Løsningen kommer i kølvandet på en orientering til Opvækst- og Læringsudvalget om sagen. Det skete tirsdag aften på opfordring af udvalgsformand Kim Aas Christensen (S), som var blevet gjort bekendt med problematikken.

- Det, vi ved, er, at der ikke er en pludselig opstået krise med dagplejere, som ikke er der mere, eller at der er kommet mange flere børn til. Men kommer der positivt flere børn, så skal vi forholde os til, at det ikke er et enkelt bump på vejen. Men udgangspunktet lige nu er, at der er en dialog med den her familie, og man kan finde en løsning, siger Kim Aas Christensen umiddelbart inden, at det blev kendt, at der var kommet en løsning.

Sagen blev debatteret livligt på Facebook, hvor andre familier også bekendtgjorde, at de havde fået en plads et pænt stykke væk fra hjemmet. En familie i Hillerslev har plads i Allested, mens en familie i Ringe har plads i Espe.

- Der vil være nogle, der sendes længere væk, og jeg kan da sagtens forstå, at det giver irritation for den enkelte, og fordi vi har ophævet den her otte kilometer grænse, så er der risiko for, at man får tilbudt en plads lidt længere væk, siger Kim Aas Christensen, som selv er af den holdning, at en 15-18 kilometer er for langt.

- Pladsanvisningen forsøger altid på at finde en plads, der giver mening for den enkelte, bemærker han.

Annonce

Ændrer intet

Ifølge Michael Graversen har kommunen de dagplejere, der er behov for i forhold til antallet af børn. Kommunen er dog opmærksom på de steder, hvor der er et stigende børnetal. Eksempelvis i nord, men også i Ringeområdet.

Kim Aas Christensen mener ikke, at der er grund til at være nervøs i forhold til bosætningsstrategien, hvor man meget gerne vil tiltrække flere børnefamilier.

- Nej, det er vi ikke ud fra de oplysninger, som vi har fået fra administrationen. Vi ryster ikke på hånden, men selvfølgelig holder vi øje med, om der skulle opstå flere af de her sager, for så må vi tage stilling til det.

Dagplejesagen kommer i kølvandet på lønkonflikten mellem dagplejerne og kommunen, fordi dagplejerne skal ned i løn.

Næstformanden i Opvækst- og Læringsudvalget, Jack Odgaard (DF), er helt på linje med sin formand, når det gælder dagplejeområdet.

- Som billedet er lige nu, så har vi ro i maven. Men ændrer det sig i løbet af det næste halve år, så skal vi følge med. Skal vi bruge flere dagplejere, så skal vi også have fat i flere dagplejere, bemærker DF'eren.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce