Annonce
Assens

Løsgænger trækker sig fra plads - drama i byrådet afblæst: - Det var tåbeligt, hvis det var et spørgsmål om en post til mig

Mogens Mulle Johansen (løsgænger) trækker sig fra den post i Økonomiudvalget, som han har fået tildelt af Venstre. Arkivfoto: Michael Bager.
Socialdemokratiet er igen med i en konstitueringsaftale i Assens Kommune, efter løsgængeren Mogens Mulle Johansen har trukket sig fra Økonomiudvalget.

Assens: Sent lørdag aften trak Socialdemokratiet sig fra konstitueringsaftalen i Assens Kommune. Mandag aften er partiet tilbage i varmen.

Der har de seneste par dage fløjet beskyldninger rundt i luften om "kammerateri", og Socialdemokratiets beslutning om at trække sig blev både kaldt "dramatisk" og "historisk".

Mandag aften er tonen helt anderledes.

Annonce

Det fremgår nemlig af en pressemeddelelse fra Venstre, Konservative og Socialdemokratiet, at løsgængeren Mogens Mulle Johansen trækker sig fra sin plads i Økonomiudvalget, som han ellers fik tildelt af Venstre. Det var den post, som i weekenden udløste striden.

Og nu har Venstre, Konservative og Socialdemokratiet nok en gang skrevet under på en konstitueringsaftale - udenom SF.

- Partierne lægger vægt på, at den politiske akse henover midten i byrådet bestående af de tre store partier er bekræftet med en konstitueringsaftale, som 24 af byrådets medlemmer hermed står bag. Denne aftale er i forhold til fordelingen af poster identisk med aftalen af 30. nov., står der blandt andet i den kortfattede pressemeddelelse, hvor man ser frem til et "godt" samarbejde i det nye byråd.

Ikke yderligere kommentarer

Borgmester Søren Steen Andersen (V) oplyser til Fyens Stiftstidende, at han ikke har meget mere at tilføje den "nye" konstitueringsaftale.

- Jeg har ikke yderligere kommentarer. Jeg kan ikke sige andet end, at vi er fint tilfredse, lyder det fra borgmesteren.

Jeg kan ikke sige andet end, at vi er fint tilfredse

Søren Steen Andersen, borgmester
Borgmester Søren Steen Andersen (V) på valgnatten på Assens Rådhus, hvor fire partier gik sammen om en konstitueringsaftale. Siden er SF skrevet ud af den aftale. Arkivfoto: Michael Bager

Han har heller ingen kommentarer til de seneste dages ballade, der er udløst af tildeling af en enkelt post i Økonomiudvalget.

- Ja, det kan man tænke meget om, men det har jeg ikke nogen kommentarer til. Det tjener ikke noget formål. Jeg holder mig til pressemeddelelsen, understreger Søren Steen Andersen.

Han oplyser, at Venstre nu skal finde ud af, hvordan man skal "disponere" med partiets ledige plads i Økonomivalget. På onsdag 8. december skal det nye byråd formelt konstituere sig, hvor pladserne i de enkelte udvalg bliver fordelt.

Annonce

- Selvfølgelig kan vi samarbejde

Viceborgmester Søren Thomsen (K) er lige så kortfattet som borgmesteren.

Hvad tænker du om, at det er en enkelt plads i et udvalg, der har løst det her?

- Det har jeg ingen kommentarer til. Det er nogle gange små ting, der skal gøres for, at vi kan mødes, konstaterer Søren Thomsen, der står i spidsen for Konservative, der bragede ind i byrådet med tre mandater.

Poul-Erik Svendsen (S) på vej til forhandlinger på valgnatten. Flankeret af Venstres Pia Offer Madsen. Arkivfoto: Michael Bager

Socialdemokratiets Poul-Erik Svendsen glæder sig over, at partiet igen er med i konstitueringsaftalen.

Han kaldte det både et "tillidsbrud" og en "direkte provokation" at tildele Mogens Mulle Johansen en plads i Økonomiudvalget. Poul-Erik Svendsen beskrev i øvrigt den tidligere SF'er og nuværende løsgænger som byrådets "største problemmager".

Kan I samarbejde efter det her?

- Selvfølgelig kan vi samarbejde og finde ud af det. Vi har været ude og sige nogle ting, er blevet hørt og har fået en fremstrakt hånd, og så kører vi derudad, svarer Poul-Erik Svendsen.

Annonce

- Pil mig af

Mogens Mulle Johansen fortæller, at det var ham selv, der meddelte borgmesteren, at han gerne ville trække sig fra posten i Økonomiudvalget, hvis det var det, der skulle til.

- Det var tåbeligt, hvis det var et spørgsmål om en post til mig, der skulle stoppe konstitueringsaftalen. Jeg meddelte, at man kunne pille mig af, hvis det var det, der forhindrede folk i at blive enige, siger Mogens Mulle Johansen.

Løsgængeren understreger, at han ikke selv har deltaget i nogen konstitueringsforhandlinger siden valgnatten.

Han har fulgt med i diverse artikler - og også lidt i kommentarspor på sociale medier. Det kommer bag på ham, at det har gået så meget på ham som person.

- Det er lidt overraskende, at det ikke er politikken, det drejer sig om, siger Mogens Mulle Johansen.

Sagen kort

Første konstituering

På valgnatten mellem 16. og 17. november indgik Venstre, Konservative, Socialdemokratiet og SF en konstitueringsaftale.

Her gik det nyoprettede Kultur– Fritids– og Medborgerskabsudvalget til Konservative, mens Socialdemokratiet fik Social– og Ældreudvalget.

Venstre fik formandsposten i Miljø–, Teknik– og Planudvalget og Beskæftigelses– Erhverv og Turismeudvalget, mens SF fik Uddannelses–, Børn– og Familieudvalget.

Anden konstituering

30. november indgik Venstre, Konservative og Socialdemokratiet en ny konstitueringsaftale - udenom SF. Og med fire stående udvalg fremfor fem.

Formandsposterne blev fordelt således. 

Social og Ældreudvalget: Socialdemokratiet

Miljø-, Teknik- og Planudvalget: Venstre

Uddannelse-, Børne- og Familieudvalget: Venstre

Medborgerskab-, Kultur- og Beskæftigelsesudvalget: Konservative

Det skete efter, at SF dagen forinden var ude i et opgør, hvor et flertal pegede på stemmeslugeren og nyvalgte Jeanette Sandberg til posten som formand for Uddannelses–, Børn– og Familieudvalget. Det var en post, som den hidtidige spidskandidat Mogens Mulle Johansen mente, var aftalt, skulle gå til ham.

Herefter meldte han sig helt ud af partiet og blev løsgænger.

Fire dage senere - om lørdagen - rev Socialdemokratiet konstitueringsaftalen i stykker, da det stod klart for dem, at Venstre havde tildelt en af partiets pladser i Økonomiudvalget til løsgængeren Mogens Mulle Johansen.

Tredje konstituering

Mandag 6. marts skrev Venstre, Konservative og Socialdemokratiet under på en "ny" konstitueringsaftale, som er identisk med aftalen fra 30. november.

Dog er det aftalt, at Mogens Mulle Johansen (løsgænger) trækker sig fra Venstres plads i Økonomiudvalget.


Annonce
Odense For abonnenter

Mens toårig søn sad på bagsædet: Fører og passager skiftede plads med 80 kilometer i timen på motorvejen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Fem små killinger efterladt foran børnehave i en lille papkasse uden mad og drikke: - Det er aldrig okay

Erhverv For abonnenter

Rekordgodt år for en Fyns største virksomheder: Overskuddet stiger trods konkurrenter og mangel på arbejdskraft

Faaborg-Midtfyn

Kæmpeplan flytter bibliotek: Så vilde er planerne for byens største øjebæ

Odense

Mysterie opklaret: Borgere troede, de havde mistet cykelsti over motorvejen - nu baner gigantisk projekt vej for to helt nye broer, når den gamle rives ned

Valgkamp med forbehold: Intern uenighed om EU-afstemningen i flere partier

Nyborg

Udsolgt festival var en succes: - Vi måtte sende bud efter mere fadøl

Nordfyn For abonnenter

21-årige Damien er med i Paradise: - Jeg har altid gerne villet være et kendt ansigt

For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Odense

Tætpakket debut for letbanen: En Tesla fik hornet, og borgmesteren måtte bøje i knæene for at holde balancen

Kaj jagter billig strøm: - Elprisen er steget vanvittigt, og det kan mærkes på elregningen

Assens For abonnenter

Lastbilchaufføren Thor har startet en maskinstation med kun én maskine: - Når man først har prøvet at være sin egen chef, vil det nok altid lokke lidt

Kerteminde For abonnenter

Træhytte, chokolade og kød: Verena og Michael udvider deres firma markant

Faaborg-Midtfyn

Minibus med flere passagerer kørte direkte i grøften: Chauffør fik pludselig ildebefindende

Annonce