Annonce
Faaborg-Midtfyn

Løsgænger melder sig ind i SF: - Man skal kigge godt efter i partiprogrammerne for at finde de store skel

Vicky Bender Lorenzen og Torben Smith byder Mads Holdgaard (tv) velkommen i SF. Foto: Maria Retoft Pedersen
Med Mads Holdgaards skifte fordobler SF antallet af mandater i kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn.

Faaborg-Midtfyn: Lokalpolitikeren Mads Holdgaard har siddet som løsgænger i kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn, siden Alternativets lokale partiforening nedlagde sig selv i maj. Men det politiske liv som løsgænger er nu ovre.

Mads Holdgaard har meldt sig ind i SF. Det er partiets medlemmer blevet orienteret om i et nyhedsbrev fredag.

- Jeg har gået i en periode og mærket efter, og jeg har haft nogle gode snakke med folkene i SF. Jeg mærker energien og gejsten i forhold til at træde ind i den her nye kontekst og på et nyt hold. Jeg glæder mig rigtig meget til at få nogen at læne mig op ad og sparre med, siger han og fortsætter:

Annonce

Mads Holdgaard

45 år og bor i Faaborg.

Mads Holdgaard er bl.a. indehaver af reklamebureauet Ctrl-P, partner i mediehuset Det Rigtige Faaborg og medlem af diverse bestyrelser. Han er blandt andet formand for Forum Faaborg.

Blev valgt til kommunalbestyrelsen for første gang for socialdemokraterne i 2009 og igen i 2013.

I januar 2016 brød Holdgaard en familietradition som fjerde generation af socialdemokrater og meldte sig ud af partiet. Udmeldingen blev dengang begrundet med et opgør med Socialdemokratiets asyl- og udlændingepolitik.

Mads Holdgaard meldte sig i stedet ind i Alternativet. Der blev stiftet en lokal partiforening, og Mads Holdgaard var spidskandidat for Alternativet ved kommunalvalget i 2017.

Fik 584 personlige stemmer ved valget i 2017.

Med skiftet til SF følger Mads Holdgaard blandt andet i hælene på den tidligere Alternativet-profil Rasmus Nordqvist, der efter en periode som løsgænger, meldte sig ind i SF tidligere på året.

- Alternativet og SF ligger ikke langt fra hinanden. Alternativet var mere kompromisløst og knapt så realpolitisk. SF er også røde og grønne. Man skal kigge godt efter i partiprogrammerne for at finde de store skel.


Jeg tror stærkt på fællesskabet og det at være en del af noget større. Jeg er klar til kamp, hvis SF's medlemmer kan bruge mig som kandidat.

Mads Holdgaard


Med skiftet bliver Mads Holdgaard tæt kollega med Torben Smith, som i forvejen er valgt til  kommunalbestyrelsen for SF.

- Jeg er meget glad for Mads' (Holdgaard, red.) beslutning. På det personlige plan har jeg altid haft det godt med Mads, og det vil være en stor styrke for os nu at være to SF'ere i kommunalbestyrelsen. Mads kommer med unge øjne, og der er også noget fornyelse i det. Det er en klar styrke, siger Torben Smith.

Klar til en tørn mere

Egentlig havde Mads Holdgaard gjort op med mig sig selv, at han var færdig med kommunalpolitik efter Alternativets deroute.

- Der var for meget negativ energi forbundet med Alternativets opbrud. Vi brugte for meget tid på alt muligt, som ikke handlede om politik. Der var en hård skilsmisse i toppen af partiet. Jeg var kørt træt i det, siger han.

Men efter tænkepausen som løsgænger og den nye plads i SF, har han fået mod på at tage en tjans mere.

- Den her mulighed er kommet på et rigtig godt tidspunkt. Jeg tror stærkt på fællesskabet og det at være en del af noget større. Jeg er klar til kamp, hvis SF's medlemmer kan bruge mig som kandidat, siger han.

Mads Holdgaard havde mistet modet på lokalpolitik, men gejsten er tilbage, efter han har fået plads på holdet hos SF. Foto: Maria Retoft Pedersen

- Du har tidligere været medlem af Socialdemokratiet. Hvorfor er du ikke gået den vej?

- Vi er bare for forskellige. Det erfarede jeg dengang. Både partier og vi som mennesker udvikler os, vi ville ikke være et godt match.

Annonce

Ikke været på rov

Torben Smith er som udgangspunkt skeptisk overfor manøvren, hvor politikere skifter parti midt i en valgperiode.

- Men sagen er anderledes her. Fundamentet for Alternativet er forsvundet. Mads (Holdgaard, red.) har haft en karensperiode, hvor han har tænkt sig godt om, og derfor finder jeg det naturligt at byde ham velkommen hos os. Det er jo ikke sådan, at vi har været på rov, siger han.

Også Mads Holdgaard forsikrer vælgerne om, at de får det, de har stemt på.

- Jeg føler mig overbevist om, at jeg er den samme Mads som for et år eller to siden. Mange af mine tidligere partifæller fra Alternativet har taget det samme skridt. Og det viser jo også, at værdiforskellene mellem de to partier ikke er så store, siger han.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Bedemænd undrer sig over kirke og provsti: Lukker kapel og køber kontor for millioner

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Mød Danmarks største letbane-nørd: Henrik rejser 10 gange om året - bare for at kigge på letbaner

Kerteminde For abonnenter

Eksklusivt badehotel forsinket igen: - Men hellere tage tiden, så det bliver creme de la creme

Bagsiden

Sådan løser letbanen billetproblem: Cykl dig til strøm og kør gratis

Nyborg For abonnenter

Chefer rykker sammen på Nyborgs rådhus: - Det er ikke nogen ønskesituation

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Odense For abonnenter

Rekordresultat i gourmetrestaurant: - Vi har været dygtige, vi har haft rigtig mange gæster

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Intet er sket med faldefærdig bygning, selvom deadline blev overskredet for en måned siden: - Skal vi komme til skade eller miste livet, før nogen gør noget?

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Odense

Politiet er klar forud for letbanens store åbningsdag: - Hvis vi kan få en dag uden nogen uheld er det en succes

Sport For abonnenter

Odense Håndbold kan score DM-guldet på festdag - men holdet og Mie Højlund må forvente modtræk

Odense For abonnenter

21-årig sprang om på bagsædet under kørsel: Kørte ind i politibil

Annonce