Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lørdagens corona-tal: Flere og flere konstateres smittet i Faaborg-Midtfyn

To testbiler var fredag ved Rådhuset i Ringe for at teste borgerne for covid-19. Antallet af borgere, der er smittet med corona steg igen lørdag.
Antallet af smittede i Faaborg-Midtfyn Kommune har lørdag nået nye højder. Igen. Søndag er det atter muligt at blive testet i Ringe.

Faaborg-Midtfyn: Fredag var der 33 smittede i kommunen i løbet af de seneste syv dage. Lørdag er tallet steget igen, og lyder nu på 38 smittede de seneste syv dage.

Smittetallet begyndte for alvor at stige i onsdags, hvor 16 ud af 18 beboere på Seniorcenter Egebo i Kværndrup blev konstateret smittet med covid-19. På grund af smittetilfælde i løbet af den seneste uge er hele klasser og årgange på både Tre Egeskolen i Kværndrup, Broskolen i Årslev og Øhavsskolen i Faaborg blevet sendt hjem med beskeden om at blive testet, inden undervisningen kan vende tilbage til normalen.

Med til billedet af det stigende smittetal hører også, at regionens testbiler både torsdag, fredag og lørdag har været rundt i kommunen for at teste borgere uden symptomer. Flere hundrede  borgere har således været forbi og er blevet testet.


Hvis vi skal have bugt med det her, så er vi alle nødt til at tage os sammen.

Borgmester Hans Stavnsager


Fredag formiddag var avisen ved den mobile testenhed i Ringe, hvor køen strækte sig mange meter ned ad Tinghøj Allé. Flere af de fremmødte ytrede deres bekymring til det stigende antal af smittede i kommunen.

Borgmester Hans Stavnsager (S) er også bekymret for udviklingen.

- Vi ved, at når der kommer et udbrud, så går der lidt tid, indtil de foranstaltninger, vi sætter i værk, får en effekt. Så det er ikke så overraskende, at det går opad i nogle dage. Men det er stadig ærgerligt og bekymrende, sagde borgmesteren i fredags.

Hans Stavnsager havde ligeledes en opfordring til alle borgere i Faaborg-Midtfyn Kommune.

- Hvis vi skal have bugt med det her, så er vi alle nødt til at tage os sammen, lød det fra borgmesteren.

Søndag bliver det igen muligt at blive testet for covid-19 i Ringe. Det foregår ved rådhuset på Tinghøj Allé i tidsrummet 9-17. Der vil være to biler til stede for at teste borgere uden symptomer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Johnson & Johnson genoptager vaccine-udrulning i Europa

Annonce