Annonce
Fyn

Lørdag kan blive hed på den Fynske Motorvej

Trafikken kan blive tæt, og der er risiko for køkørsel på den Fynske Motorvej, når sommerferietrafikken for alvor begynder lørdag, siger Vejdirektoratet. Skal man ned gennem Tyskland, kan det forkorte køretiden at køre fra Danmark om aftenen eller meget tidligt om morgenen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Kør om aftenen eller meget tidligt om morgenen, lyder rådet til ferierejsende på vej sydpå. Men sørg for at få hvile i de mørke timer.

Fyn: Med sol og temperaturer på op til 26 grader bliver lørdag en smuk dag at køre på ferie i for dem, som skal af sted i egen bil. Men de får ikke vejene for sig selv, og Vejdirektoratet forudsiger tæt trafik på blandt andet motorvej E20 over Fyn.

Særligt på strækningen vest for Odense, hvor der er hastighedsbegrænsning til 80 km/t på grund af arbejdet med at udvide motorvejen, ventes tæt trafik og dermed risiko for kødannelser. Billedet kan gentage sig de kommende lørdage i juli og i begyndelsen af august, hvor det især vil være i retning mod øst, trafikken bliver tæt.

Der kan være en fordel i at køre af sted om aftenen eller meget tidligt om morgenen, men vær opmærksom på at frem til begyndelsen af juli bliver trafikken på en del af E20 over Fyn ledt over i en vognbane i hver retning om natten for at give bedre plads til vejarbejdet mellem Odense V og Aarup.

Man bør desuden kun køre om natten, hvis man er udhvilet, og kørslen i mørke bør deles i to etaper, hvor man får hvile i nogle timer indimellem.

Til dem, som endnu ikke har ferie og kører på arbejde, har Vejdirektoratet en rar prognose. Der ventes færre biler på vejene de kommende seks uger, og derfor skulle det være muligt at komme hurtigere frem og hjem igen.

Annonce

FAKTA Kør meget tidligt eller om aftenen

Jan Lang, presseansvarlig for Bilbasen, anbefaler at køre tidligt på aftenen, så man kommer over den dansk-tyske grænse klokken 19. Alternativt kan man køre meget tidligt og passere grænsen til Tyskland senest klokken seks om morgenen for at undgå myldretidstrafik.

- Jeg vil ganske enkelt ikke køre af sted på fredage og passere grænsen efter klokken 11, så man rammer ind i myldretidstrafikken nord for Hamborg og risikerer at sidde i kø. Det gælder også lørdage og søndage i sommerperioden, siger Jan Lang, som i flere år har kørt den lange tur ad motorvej A7 ned gennem Tyskland.

Ifølge Melanie Mikulla, talsperson for den tyske bilistorganisation ADAC, får man den korteste køretid ved at køre om aftenen og natten, men især natkørsel skal man være påpasselig med.

- Hvis man kører om aftenen, er det sikrest at dele turen op i to dele, hvor man så hviler sig i nogle timer. Det er hårdt at køre om natten, fordi det strider mod vores døgnrytme, forklarer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Inden ny lov er færdig: V og K i Odense vil aktivere indvandrere på fuld tid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];