Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lørdag er sidste dag: Jannies Dancebar rykker til Odense

Jannie Breith står bag baren på Banegårdspladsen 21 for sidste gang på lørdag. Privatfoto
Jannie Breith har solgt sin virksomhed - men navnet og sit brand tager hun med sig. På lørdag bliver der kæmpe afskedsfest på Banegårdspladsen 21.

Faaborg: Når Jannies Dancebar på lørdag slår dørene op for festglade faaborgensere, så bliver det sidste åbningsdag med Jannie Breith i spidsen.

Hun har nemlig solgt sin virksomhed i Faaborg.

- Jeg har solgt det hele. Det eneste, jeg tager med mig, er firmanavnet og mit brand, siger Jannie Breith.

Og den beslutning er truffet ganske hurtigt, da det kun er 14 dage siden, en interesseret køber meldte sig på banen.

- Jeg har ikke haft noget slået op nogle steder, men jeg har længe vidst, at der skulle ske noget. Det er svært at få til at hænge sammen med huslejen i en by af Faaborgs størrelse. Jeg har virkelig gjort mit, og guderne må vide, at jeg ikke har ligget på den lade side. Jeg har forsøgt alt, siger Jannie Breith, der stadig er ved at finde sig selv efter den store beslutning.

- Det er meget overvældende lige nu. Jeg har været så glad for Faaborg. Det har ikke altid været sjovt som alenemor at skulle køre til Faaborg fra Odense flere gange om ugen, men relationerne har været det hele værd 150 procent. Jeg kommer virkelig til at savne alle kunderne, lyder det fra Jannie Breith.

Annonce

Det er meget overvældende lige nu. Jeg har været så glad for Faaborg. Det har ikke altid været sjovt som alenemor at skulle køre til Faaborg fra Odense flere gange om ugen, men relationerne har været det hele værd 150 procent. Jeg kommer virkelig til at savne alle kunderne.

Jannie Breith, Jannies Dancebar

På jagt efter lokaler

Det er dog langt fra slut med Jannies Dancebar. Snart skal Jannie Breith på jagt efter nye lokaler, så hun kan åbne et sted i samme navn i Odense.

- Jeg skal ud og kigge på en hel masse lokaler, og finder jeg det rigtige sted, så kan det gå stærkt, siger hun.

Personalet, som har været ansat på Jannies Dancebar i Faaborg, har lovet at tage med til det nye sted i Odense.

- På den måde glæder jeg mig over, at det ikke er slut endnu. Og jeg håber også, at en masse af kunderne fra Faaborg vil komme forbi i Odense, når jeg åbner der, siger hun

Planen er, at det skal være et sted med samme koncept som i Faaborg, også med fx. onsdagsfællesspisning, som der har været tradition for indtil nu.

Selvom virksomheden på papir allerede har skiftet ejer, har Jannie Breith fået lov til at stå for den sidste afskedsfest. Det sker lørdag den 5. oktober.

- Jeg håber virkelig, at alle dem, som plejer at kommer her, har mulighed for at komme og holde en fest sammen med os. Vi er lidt i tvivl om, om det bliver med tårer eller smil, siger Jannie Breith.

Navnet og brandet er det eneste, der følger med Jannie Breith til Odense, hvor hun også bor privat. Privatfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce