Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lørdag er sidste dag: Jannies Dancebar rykker til Odense

Jannie Breith står bag baren på Banegårdspladsen 21 for sidste gang på lørdag. Privatfoto
Jannie Breith har solgt sin virksomhed - men navnet og sit brand tager hun med sig. På lørdag bliver der kæmpe afskedsfest på Banegårdspladsen 21.

Faaborg: Når Jannies Dancebar på lørdag slår dørene op for festglade faaborgensere, så bliver det sidste åbningsdag med Jannie Breith i spidsen.

Hun har nemlig solgt sin virksomhed i Faaborg.

- Jeg har solgt det hele. Det eneste, jeg tager med mig, er firmanavnet og mit brand, siger Jannie Breith.

Og den beslutning er truffet ganske hurtigt, da det kun er 14 dage siden, en interesseret køber meldte sig på banen.

- Jeg har ikke haft noget slået op nogle steder, men jeg har længe vidst, at der skulle ske noget. Det er svært at få til at hænge sammen med huslejen i en by af Faaborgs størrelse. Jeg har virkelig gjort mit, og guderne må vide, at jeg ikke har ligget på den lade side. Jeg har forsøgt alt, siger Jannie Breith, der stadig er ved at finde sig selv efter den store beslutning.

- Det er meget overvældende lige nu. Jeg har været så glad for Faaborg. Det har ikke altid været sjovt som alenemor at skulle køre til Faaborg fra Odense flere gange om ugen, men relationerne har været det hele værd 150 procent. Jeg kommer virkelig til at savne alle kunderne, lyder det fra Jannie Breith.

Annonce

Det er meget overvældende lige nu. Jeg har været så glad for Faaborg. Det har ikke altid været sjovt som alenemor at skulle køre til Faaborg fra Odense flere gange om ugen, men relationerne har været det hele værd 150 procent. Jeg kommer virkelig til at savne alle kunderne.

Jannie Breith, Jannies Dancebar

På jagt efter lokaler

Det er dog langt fra slut med Jannies Dancebar. Snart skal Jannie Breith på jagt efter nye lokaler, så hun kan åbne et sted i samme navn i Odense.

- Jeg skal ud og kigge på en hel masse lokaler, og finder jeg det rigtige sted, så kan det gå stærkt, siger hun.

Personalet, som har været ansat på Jannies Dancebar i Faaborg, har lovet at tage med til det nye sted i Odense.

- På den måde glæder jeg mig over, at det ikke er slut endnu. Og jeg håber også, at en masse af kunderne fra Faaborg vil komme forbi i Odense, når jeg åbner der, siger hun

Planen er, at det skal være et sted med samme koncept som i Faaborg, også med fx. onsdagsfællesspisning, som der har været tradition for indtil nu.

Selvom virksomheden på papir allerede har skiftet ejer, har Jannie Breith fået lov til at stå for den sidste afskedsfest. Det sker lørdag den 5. oktober.

- Jeg håber virkelig, at alle dem, som plejer at kommer her, har mulighed for at komme og holde en fest sammen med os. Vi er lidt i tvivl om, om det bliver med tårer eller smil, siger Jannie Breith.

Navnet og brandet er det eneste, der følger med Jannie Breith til Odense, hvor hun også bor privat. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bandekriminalitet. Vi skal beskytte vidner bedre

Synspunkt: Hvis en borger i Odense, på Fyn eller et andet sted i landet oplever grov kriminalitet, bør det meldes til politiet. Men vi risikerer, at alt for mange afholder sig fra det, fordi de er bange for at vidne – særligt når kriminaliteten er begået af voldsparate, hårdkogte bandekriminelle. Derfor foreslog vi i weekenden, at vidner i bandesager skal sikres langt bedre end i dag: Vidner skal have anonymitet i alle sager mod registrerede bandemedlemmer. Vidners identitet må aldrig fremgå i sagsakter i sager mod registrerede bandemedlemmer. Vidner skærmes helt af, så der i retslokalet kun er dommer, domsmænd/nævninge, anklager og forsvarer. Vidnerne skal ganske enkelt kunne udtale sig uden at være hundeangste for, hvad der kan ske med dem selv eller deres familie, fordi det tiltalte bandemedlem og hans ’brødre’ kender deres identitet. Bedre beskyttelse af vidner er også klart til samfundets bedste, for gode vidneudsagn er ofte det, der gør, at kriminelle bandemedlemmer dømmes for deres forbrydelser. Som samfund stiller vi tilmed store krav til vidnerne: Et vidne er forpligtet til at udtale sig, tale sandt, møde op i retten og forblive i retten – ellers risikerer vidnet at blive anholdt. Så det mindste, vi som samfund kan gøre, er da at sikre vidnets sikkerhed. På lederplads her avisen lød det dog i mandags, at vores forslag går for vidt. At vi ikke kan have ”et parallelt retssystem, hvor bandemedlemmer og rockere får ringere muligheder for at forsvare sig i retten end andre tiltalte”. Alle skal naturligvis have en retfærdig rettergang, det kunne vi aldrig drømme om at gå på kompromis med. Og det bør bestemt også være muligt, selvom et hardcore bandemedlem ikke får serveret vidnets navn på et sølvfad. Vi foreslår netop, at forsvarsadvokaten skal kende vidnets identitet, så hun/han kan foretage sin egen research om vidnet og udspørge vidnet på kryds og tværs – men forsvareren skal være sig sit ansvar bevidst og ikke afsløre vidnets identitet over for sin bandeklient. Det er vist ikke for meget forlangt. Tryghed er altafgørende for, at vidner fortæller, hvad de har set. Her i avisen kunne vi jo i weekenden læse, hvordan beboere i et boligområde i det nordøstlige Odense afholder sig fra at melde episoder til politiet af frygt for gengældelse fra tvivlsomme typer. Når vi skal banderne til livs, skal vi presse dem konstant. De fleste odenseanere har – desværre – gennem årene bidt mærke i bandernes storskrydende adfærd i vores by. Og en del odenseanere har oplevet trusler og regulære afstraffelser. Som by skal vi stå sammen mod banderne, og vi har brug for, at lovgiverne på Christiansborg giver os de bedste rammer for det – ved at beskytte vidner bedre. Det er godt, at bandemedlemmer nu kan idømmes længere fængselsstraffe, men hvad hjælper det, hvis de ikke dømmes? Fordi vidnerne ikke tør stå frem?

Nyborg

Nyt læserråd er skudt i gang: Nyborg-aktører skal finde løsninger sammen med Fyens Stiftstidende

Annonce