Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lønstrid: Politikere løb spidsrod mellem vrede dagplejere

Dagplejerne og deres sympatisører fyldte godt op i byrådssalen i Faaborg. Foto: Torsten Cilleborg
Mere end 100 dagplejere, forældre med og uden børn og andre sympatisører demonstrerede udenfor rådhuset i Faaborg

Faaborg: Lokalpolitikerne fra Faaborg-Midtfyn blev skammet ind på rådhuset i Faaborg under protestsang, da de tirsdag eftermiddag måtte løbe spidsrod gennem en forsamling på mere end 100 vrede dagplejere, sympatiserende forældre med børn og fagforeningsfolk forud for byrådsmødet.

Dagplejere og deres sympatisører er vrede over, at politikerne har givet de kommunale embedsmænd mandat til at genforhandle en lokallønsaftale, der i praksis kan komme til at betyde, at dagplejere i Faaborg-Midtfyn Kommune må se månedslønnen skrumpe betragteligt. I alt budgetteres nu med, at kommunen kan spare en rund million kr. på ca. 140 dagplejeres samlede lønomkostninger.

Kommunen har opsagt en lokalaftale om ekstra betaling for det femte barn til, så aftalen stopper med udgangen af august. Og det går meget trægt med en genforhandling.

- Vi skulle have et møde med kommunen her den 20. august, men det har de nu rykket til den 28. fortalte formand for Pædagogisk Sektor, FOA Sydfyn, Dorthe Jørgensen, til de demonstrerendes hørlige mishag.

Deres lokale tillidsmand, Marianne Christensen glædede sig over opbakningen:

- Det er skønt at se så mange forældre bakke os op. Det trænger vi til, sagde hun forud for byrådsmødet.

Sagen var slet ikke til behandling på mødet. Politikerne gav embedsmændene forhandlingsmandatet tilbage i april, og siden er utilfredsheden bare taget til.

Flere kommunalpolitikere har da også overfor avisen erkendt, at de har fortrudt beslutningen. For eksempel har DF's Jack Odgaard udtalt:

- Jeg synes ikke, det er rimeligt at sætte folk ned i løn, når de gør et godt stykke arbejde.

Hvordan det ender skal forhandlingerne så vise. Det turde borgmester Hans Stavnsager (S) ikke spå om ved mødet i går, hvor dagplejerne lod politikerne om deres og på ingen måde forstyrrede byrådsmødet:

- Sådan her fungerer demokratiet jo. Det er fint nok, at dagplejerne mødes op og viser deres holdning.

- Får det så nogen betydning?

- Jeg har den holdning, at faglige tvister, skal løses i det faglige system. Det vil jeg ikke blande mig, sagde borgmesteren.

Annonce
Sektorformand Dorthe Jørgensen og dagplejetillidamand Marianne Christensen ved demonstrationen i Faaborg. Foto: Torsten Cilleborg
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Annonce