Annonce
Nyborg

Lønkompensation: Nyborg Strand topscorer

Hotel Nyborg Strand er et gigantisk bygningskompleks, der plejer at være fuld af liv. Siden marts har der været stille i salene og gangene. Arkivfoto: John Fredy.
Hotel Nyborg Strand har ligget stille siden coronakrisen satte ind i marts, og har foreløbig modtaget 5,8 millioner kroner i lønkompensation.
Annonce

Nyborg: Corona-nedlukningen af det danske samfund har været hård ved erhvervslivet generelt, men især har hotel- og restaurationsbranchen været rigtig slemt ramt.

Det ses tydeligt på listen over udbetalinger af lønkompensation, som Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i. Tallene kommer fra Erhvervsstyrelsen, og de er opgjort pr. 22. juni.

I Nyborg er Hotel Nyborg Strand ikke overraskende den store topscorer.

Dels er hotellet en af kommunens største arbejdspladser, og dels har det være helt lukket ned siden midten af marts. Hotellet sendte først medarbejderne hjem uden løn, men fra 1. april blev de overført til ordningen om lønkompensation, og der er de endnu.

Dog har hotellet for længst meddelt, at det åbner igen den 30. juli, og så kommer i hvert fald en del af de hjemsendte kokke, tjenere og rengøringsmedarbejdere i arbejde igen.

Lønkompensation

Disse virksomheder i Nyborg Kommune har fået flest penge i den statslige ordning om lønkompensation som følge af corona-nedlukningen:

Hotel Nyborg Strand: 5.830.915 kroner

Standesign: 1.158.403 kroner

Glunz og Jensen: 668.654

Tine P: 620.593

Su'vit: 592.720

Rygexperten: 558.276

Det Grønne Køkken: 550.942

Holckenhavn Gods: 456.507

Ultimate Sport: 450.279

KirkHedegaard: 447.233På top ti-listen over de lokale virksomheder, der har modtaget mest i lønkompensation, finder man flere med tilknytning til hotel- og restaurantionsbranchen: Su'vit, Falstervej, Det Grønne Køkken, Falstervej, Holckenhavn, og Kirk Hedegaard aps.

Den for længst genåbnede Restaurant Lieffroy ligger på 11. pladsen.

Men i øvrigt viser listen, at rigtig mange og meget forskellige virksomheder rundt om i hele kommunen har været nødt til at sende medarbejderne hjem på lønkompensation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce