Annonce
Indland

Løkke vil have dig til at ringe 1-1-3 efter lægevagten

Telefonnummeret 1-1-3 erstatter de nuværende indgange til akut hjælp ved ikke-livstruende sygdom og skade, uanset hvor man befinder sig i landet, fremgår det af regeringens udspil til en sundhedsreform. Arkivfoto: Michael Bager.

Hvis det står til VLAK, skal der fremover ringes 1-1-3 til lægevagten ved ikke-livstruende sygdom.

Regeringen vil oprette et nyt landsdækkende lægevagtnummer 1-1-3 ved ikke-livstruende sygdom. Det fremgår af regeringens udspil til en sundhedsreform.

- Man skal fortsat ringe 1-1-2, når der er akut livsfare, står der i udspillet.

- Sundhedsstyrelsen anbefalede i 2007, at der indføres et landsdækkende telefonnummer, som erstatter de nuværende indgange, men regionerne har ikke ført anbefalingen ud i livet, lyder det.

1-1-3 erstatter de nuværende indgange til akut hjælp ved ikke-livstruende sygdom og skade, uanset hvor man befinder sig i landet, fremgår det af udspillet.

Regeringen vil med det nye nummer gøre det mere overskueligt for borgeren, når han eller hun rammes af sygdom eller kommer ud for en ulykke.

- I dag er de akutte tilbud organiseret forskelligt, alt efter hvor man befinder sig i landet, og hvad tid det er på døgnet.

- Det er ikke overskueligt og trygt nok. Regeringen vil skabe et enstrenget og trygt akuttilbud i hele Danmark, står der i udspillet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce