Annonce
Sport

Løkke: Tourstart er større end fodbold-EM på hjemmebane

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) var torsdag med til at offentliggøre, at Tour de France starter i København i 2021. I alt tre etaper køres på dansk grund.

VM i håndbold, VM i ishockey eller EM i fodbold kan ikke måle sig med dansk tourstart, mener statsministeren.

At få Tour de France-starten og tre etaper i alt til Danmark i 2021 bliver den største sportsbegivenhed nogensinde på dansk grund.

Det er også større end EM-slutrunden i fodbold i 2020, hvor København ellers er vært for fire kampe.

Det mener statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som torsdag officielt fra dansk side kunne bekræfte, at det franske cykelløb starter i Danmark om to år.

- Tour de France er den største årligt tilbagevendende sportsbegivenhed i verden, siger Løkke.

- Løbet følges af et par hundrede lande, 3,5 milliarder tv-seere, så det er stort i sig selv. Og så er cykelsporten unik derved, at mestrenes asfalt er den samme, vi andre også kører på.

- Så det foregår ikke inde på et stadion. Det foregår ude i naturen, siger Løkke.

De seneste år har Danmark været vært for sportsbegivenheder som VM i ishockey og senest i januar VM i herrehåndbold. Men de når ikke en Tour-start på dansk grund til sokkeholderne, må man forstå på Løkke.

- Touren er tre dage med fuld fokus på, hvad Danmark er for et land, siger Løkke, der betegner sig selv som passioneret cykelmotionist.

Det faktum gør ham lidt farvet, erkender Løkke trods alt.

- Cykling er unik derved, at landet er banen. Jeg tror, at mange genkender, at når de ser Tour de France fra Danmark af, så er det ikke, fordi vi alle er vilde med cykling. Så er det, fordi vi elsker at se landskaber og høre historierne.

- Nu bliver kameraet vendt den anden vej, og nu er det hele verden, der skal se på Danmark og høre deres udgave af Jørn Mader fortælle om Jellingestenene, og om hvor mange Michelin-stjerner vi har, siger Løkke.

De tre etaper i Danmark skal køres 2., 3. og 4. juli.

Den første etape er en enkeltstart i København. Dernæst køres der cirka 190 kilometer fra Roskilde til Nyborg, hvilket betyder, at Tourfeltet passerer Storebæltsbroen. Den tredje etape er fra Vejle til Sønderborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];