Annonce
Sport

Løkke: Tourstart er større end fodbold-EM på hjemmebane

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) var torsdag med til at offentliggøre, at Tour de France starter i København i 2021. I alt tre etaper køres på dansk grund.

VM i håndbold, VM i ishockey eller EM i fodbold kan ikke måle sig med dansk tourstart, mener statsministeren.

At få Tour de France-starten og tre etaper i alt til Danmark i 2021 bliver den største sportsbegivenhed nogensinde på dansk grund.

Det er også større end EM-slutrunden i fodbold i 2020, hvor København ellers er vært for fire kampe.

Det mener statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som torsdag officielt fra dansk side kunne bekræfte, at det franske cykelløb starter i Danmark om to år.

- Tour de France er den største årligt tilbagevendende sportsbegivenhed i verden, siger Løkke.

- Løbet følges af et par hundrede lande, 3,5 milliarder tv-seere, så det er stort i sig selv. Og så er cykelsporten unik derved, at mestrenes asfalt er den samme, vi andre også kører på.

- Så det foregår ikke inde på et stadion. Det foregår ude i naturen, siger Løkke.

De seneste år har Danmark været vært for sportsbegivenheder som VM i ishockey og senest i januar VM i herrehåndbold. Men de når ikke en Tour-start på dansk grund til sokkeholderne, må man forstå på Løkke.

- Touren er tre dage med fuld fokus på, hvad Danmark er for et land, siger Løkke, der betegner sig selv som passioneret cykelmotionist.

Det faktum gør ham lidt farvet, erkender Løkke trods alt.

- Cykling er unik derved, at landet er banen. Jeg tror, at mange genkender, at når de ser Tour de France fra Danmark af, så er det ikke, fordi vi alle er vilde med cykling. Så er det, fordi vi elsker at se landskaber og høre historierne.

- Nu bliver kameraet vendt den anden vej, og nu er det hele verden, der skal se på Danmark og høre deres udgave af Jørn Mader fortælle om Jellingestenene, og om hvor mange Michelin-stjerner vi har, siger Løkke.

De tre etaper i Danmark skal køres 2., 3. og 4. juli.

Den første etape er en enkeltstart i København. Dernæst køres der cirka 190 kilometer fra Roskilde til Nyborg, hvilket betyder, at Tourfeltet passerer Storebæltsbroen. Den tredje etape er fra Vejle til Sønderborg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce