Annonce
Indland

Løkke om togulykke med seks omkomne: Dybt ulykkeligt

Statsministeren er rystet efter togulykke på Storebæltsbroen, der kostede seks personer livet og kvæstede 16.

- Morgenens tragiske ulykke på Storebæltsbroen med mange omkomne og sårede har rystet os alle sammen.

Sådan udtrykker statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sin sorg i en pressemeddelelse efter onsdagens togulykke på Storebæltsbroen.

Ulykken kostede seks personer livet, mens 16 mennesker blev kvæstet.

- Helt almindelige danskere på vej på arbejde eller hjem fra juleferie har fået slået deres liv i stykker. Det er dybt ulykkeligt, siger statsministeren.

- Mine tanker er hos ulykkens ofre og deres familier.

- Jeg vil gerne takke myndigheder for den store indsats, de yder i disse timer. Samtidig varmer det med sympati fra kolleger, der har fulgt ulykken på afstand, siger Lars Løkke Rasmussen.

Sveriges statsminister, Stefan Löfven, udtrykte tidligere onsdag sin sympati for ofrene og deres pårørende.

Det skete i et opslag på Twitter.

- Forfærdelig togulykke på Storebæltsbroen i Danmark som følge af stormen Alfrida. Vores tanker er hos de sårede og hos de dødes familier og slægtninge.

- Det sagde jeg også i morges til min kollega statsminister Lars Løkke Rasmussen, skrev Stefan Löfven.

Alle de seks dræbte var passagerer, har DSB oplyst i en pressemeddelelse.

Et lyntog på vej fra Fyn til Sjælland blev ramt af dele fra et godstog, som kørte i den modsatte retning.

Det fik lyntoget til at bremse hårdt op.

Der var 131 passagerer og tre medarbejdere om bord på toget, da ulykken skete. I første omgang var meldingen, at 160 DSB-kunder var i toget.

DSB har meddelt, at alle tre medarbejdere i toget er okay.

De personer, som ikke er kommet til skade, blev onsdag formiddag evakueret og kørt til Nyborg Idrætscenter.

Her stod krisepsykologer klar til at tale med dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce