Annonce
Debat

Løkke og blåt lys over ækvator

Læserbrev: Hvis det er en ny erkendelse, Lars Løkke Rasmussen er kommet til i sin virkelige virkelighed, at en ny politisk skillelinje går på tværs i den politiske verden, syntes jeg, han skulle have taget en sejlads hele kloden rundt. Så ville han måske være kommet til den konklusion, at det er en del af den politiske verdens væsen og dynamik at rokke, forandre og revolutionere den værende status quo-politik.

Mange af os, der ser til som almindelige borgere og vælgere, har anerkendt dette fænomen, som vel startede ved parlamentarismens indførelse.


Annonce

Lad os håbe, en snigende dårlig samvittighed dagen derpå kan trække Lars Løkke Rasmussens slør fra.


Løkkes problem er, at han ikke sidder på statsministerens stol, og han gennem tiden, siden Anders Fogh Rasmussens systemskifte, har tænkt sig uundværlig i de blå tåger under partiet Venstres glaskuppel. Med hvis hjælp fra Dansk Folkeparti, der blev ført blokpolitik i højeste potens.

Sandhedens erkendelser kan være smertelige, og lad os håbe, en snigende dårlig samvittighed, dagen derpå kan trække Lars Løkke Rasmussens slør fra for de utrolige forandringer, han og Anders Fogh Rasmussen gennemførte op igennem 00'erne og 10'erne.

Store reformer som kommunalreformen og strukturreformen og sundhedssektoren. Også store godtgørelser til landbruget og fiskeriet. Man kan kalde det vennetjenester og politisk ideologi.

Men en ”endlösung” på den kommunale geografiske og institutionelle sammenhængskraft blev gennemført med hård hånd med ”minimalstaten” som skabelon.

Netop centraliseringen af vort samfund kaldte Mette Frederiksen til kamp imod i sin nytårstale. Her er der en reel politisk skillelinje.

Det er næppe dårlig samvittighed, Lars Løkke Rasmussen har. Men man kan jo håbe på, at det er en virkelig, virkelig dyb anerkendelse af egne fejltrin i løbet af sin karriere som ”dygtig” politisk håndværker. Ellers kan man kun se det som et spil hasard med tilfældet. Hvem bestemmer over det?

Lars Løkke Rasmussen skriver nu på de sociale og trykte medier. Det er skrevet på samme snørklede og dobbelt betydende måde, som man kender fra hans ”glansperioder” i statsministerstolen.

Intet nyt under solen på Atlanten, og ”skillelinjen” var nok kun Ækvator og ikke et nyt politisk ”El Dorado”. Den politiske kamp imellem den totale liberalistiske -”frihed” og fællesskabets –”rettigheder og pligter”, vil fortsætte. Det kan ingen Lars Løkke Rasmussen forandre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

Annonce