Annonce
Indland

Løkke lukker Folketinget i topform: Mere sol end under Anker

Statsministeren fremkaldte flere latterbrøl, da han indtog talerstolen med en hjemmelavet solskinsgraf.

Annonce

12 timer og 40 minutter. Så længe gik der før statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) gik på talerstolen for give sin sidste replik i Folketingets afslutningsdebat.

Og det var en statsminister i hopla, der svarede igen på nogle af dagens mange hundrede indlæg i folketingssalen og på de sociale medier.

Bevæbnet med smil og en hjemmetegnet solskinsgraf opfordrede statsministeren til en mere "faktabaseret debat" i Folketinget.

Grafen skulle tilbagevise Socialdemokraternes Jens Joels påstand om, at meget var bedre under Anker Jørgensens regering - herunder antallet af solskinstimer:

- Jeg kan oplyse, at der i Anker Jørgensens periode i gennemsnit var 1500 solskinstimer. Der har været 1700 solskinstimer med mig som statsminister, hvis man tæller den sidste periode med, siger Lars Løkke Rasmussen og tilføjer til latterudbrud fra salen:

- Det er ikke, fordi jeg personligt tager æren for det, men jeg synes, vi skal have en faktabaseret debat.

Også opgøret med Liberal Alliance, der ifølge politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll, har en ambition om at "være som prinsen på den hvide reformhest, der kommer og redder velfærdsprinsessen af hendes skønhedssøvn", vakte latter.

- Velfærdsprinsessen kan jeg så forstå er mig, lød det fra Løkke, som tilføjede:

- Jeg har nu lidt svært ved at se mig i den rolle. Det tætteste jeg har været på det, er rollen som grev stankelben i et børneskuespil. Man kan så overveje, hvordan jeg kunne castes til den rolle. Men velfærdsprinsesse, nuvel, siger Lars Løkke Rasmussen.

Liberal Alliances Simon Emil Ammitzbøll var hurtigt til at replicere:

- Jeg havde ikke tænkt til ende, at i eventyret, så kysser prinsen prinsessen til live. Trods mine personlige præferencer, så er det trods alt ikke der, jeg havde troet det skulle ende, siger Simon Emil Ammitzbøll til latter fra salen.

I den seriøse ende gik Socialdemokraterne hårdt til Lars Løkke Rasmussen for at få svar på, om efterårets forhandlinger vil ende med topskattelettelser.

Lars Løkke Rasmussen fastholdt dog sin linje om, at alle konkrete udmeldinger må vente til regeringen efter sommerferien fremlægger sin 2025-plan.

På spørgsmålet om, hvorvidt Løkke kan forestille sig en 2025-aftale uden topskattelettelser, svarer Løkke:

- Man skal ikke møde op til forhandlinger med ultimative krav. Man skal møde op med stærke ambitioner. Det er fuldstændigt præmaturt at sætte røde linjer op, før vi ved, hvor mange penge der er at gøre med. Og hvor mange penge der skal skaffes, siger Løkke.

Han understreger, at regeringen vil fremsætte et udspil, "som lever op til regeringens egne ambitioner".

Dermed vil forslaget formentlig indeholde et forslag om at sænke skatten på den sidst tjente krone med fem procentpoint. Det har regeringen nemlig skrevet ind i regeringsgrundlaget som en "ambition".

Løkke opfordrede som afslutning kollegerne til at "nyde de ekstra solskinstimer under denne regering", inden den tunge politiske dagsorden i efteråret.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce