Annonce
Sydfyn

Løkke i kaptajnens stol: På færgetur med statsminister

Lars Løkke Rasmussen gør klar til at manøvre færgen "Lolland" for en stund. Foto: Michael Lorenzen
Statsminister: En mulig opgradering af rute 9 vil blive undersøgt - men ellers ingen løfter

SPODSBJERG: Da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tirsdag aften gæstede lokale Venstrefolk til møde om blandt andet rute 9, fik han for en stund lov at sætte sig i kaptajnens stol på færgen "Lolland" på sejladsen fra Tårs til Spodsbjerg. Under instruks af kaptajn David Jørgensen styrede statsministeren fartøjet et stykke tid, inden David Jørgensen selv tog over ved indsejlingen til Spodsbjerg.

Lars Løkke Rasmussen, og hans to partifæller, det lokale folketingsmedlem Erling Bonnesen, og folketingskandidat på Lolland, Rasmus Brandstrup Larsen, tog først en snak for sig selv om rute 9 og en mulig opgradering, der i den store model tæller både forbedringer af vejene hen over Tåsinge, Langeland og Vestlolland og en fremskudt færgehavn ved Tårs. Målet for færgeoverfarten er en tid på 22 minutter i den mest omfattende løsning.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har offentligt dømt en opgradering ude. Han mener ikke, at det vil være rentabelt. Fremskydning af færgehavnen vil anslået koste fra 1,08 milliard op til 1,8 milliard, alt efter hvilken model man i givet fald går efter. Så kommer vejinvesteringer oveni.

- Men nu skal man jo altså huske på, at der er valgkamp, og vi sidder her som Venstrefolk og giver vores mening til kende. Jeg vil ikke afgive løfter, men spørgsmål om infrastruktur skal ikke afgøres via et excel regneark. Det, jeg kan love, er, at vi skal have undersøgt det her projekt ordentligt, sagde Lars Løkke Rasmussen.

- Og vi blå partier har indgået et trafikforlig, som over en 10-årig periode tilfører infrastrukturen i Danmark 117 milliarder kroner. Hvis den røde fløj vinder, skal man ikke regne med, at der bliver penge til asfalt. Det hele vil så blive bundet op på en togfond, der blandt andet vil kræve en ny bro over Vejle Fjord og smadre en masse natur, tilføjede statsministeren.

De morgenduelige kan i øvrigt træffe ham onsdag kl. 8.30 ved Sparkøbmanden i Humble og en halv times tid frem.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ole H. hos Aktive Seniorer

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce