Annonce
Indland

Løkke har ingen aktuelle planer om at hæve pensionsalder

Statsministeren har ikke aktuelle planer om at hæve pensionsalder, forsikrer han under Folketingets spørgetime

Risikoen for udsigten til en hævet pensionsalder fik Enhedslisten til at gå statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på klingen under tirsdagens spørgetime i folketingssalen.

- Jeg synes, det ville være ordentligt, hvis statsministeren og Venstre fortalte danskerne, hvad deres holdning er til pensionsalderen, siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

Baggrunden for spørgsmålet er en artikel i tirsdagens udgave af Ekstra Bladet, hvor det fremgår, at regeringen kigger pensionssystemet efter i sømmene.

- Vi overvejer at kigge på pensionssystemet, give incitamenter til at blive længere på arbejdsmarkedet eller fremrykke de opjusteringer, som allerede er vedtaget for pensionsalderen, udtaler finansordfører Jacob Jensen (V) således til Ekstra Bladet.

- Statsministeren kan gå på pension om ni år, når statsministeren fylder 60 år, siger Johanne Schmidt-Nielsen under spørgetimen.

Løkke forsikrer, at regeringen "ikke har planer om at ændre på noget":

- Vi har derimod en plan om efter sommerferien at fremlægge en plan for dansk økonomi mod 2025.

- Venstre har ikke planer om at gøre noget alene, for det rækker vores mandater ikke til.

- Der er allerede en aftale om, at vi hvert femte år vender tilbage til spørgsmålet, og med afsæt i politiske aftaler hæver pensionsalderen, hvis levealderen er steget på en måde, hvor der er grundlag for det.

Også De Radikale benyttede spørgetimen til at spørge statsministeren om regeringens syn på en hævet pensionsalder.

Partilederen Morten Østergaard fremhæver, at Lars Løkke Rasmussen tidligere har kaldt ham masochistisk, da han luftede sit synspunkt om at hæve pensionsalderen.

- Mener statsministeren fortsat, at jeg er masochistisk, når jeg mener, at vi godt kan være en lille smule længere på arbejdsmarkedet i stedet for at skære ned?, spørger Morten Østergaard.

Det lykkedes ham dog ikke at komme nærmere et svar end Johanne Schmidt-Nielsen.

- Vi kommer det ikke meget nærmere, end at vi har sat os for at bruge tiden hen over sommeren på at diskutere den økonomiske fremtid, siger Lars Løkke Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];