Annonce
Indland

Løkke giver sig selv bestået på sine fire succeskriterier

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger under Folketingets afslutningsdebat, at regeringen er nået et godt stykke vej på de fire succeskriterier, han selv satte op sidste sommer.

Regeringen er nået "et stykke af vejen" på de fire succeskriterier, statsministeren selv satte op sidste år.

Annonce

Det er som regel ikke eksaminanden selv, der bestemmer karakteren. Men statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er ikke bleg for at erklære regeringen bestået på fire centrale kriterier.

De fire succeskriterier satte han selv op som ny statsminister sidste sommer: Færre på offentlig forsørgelse, færre asylansøgere, flere private job, bedre kernevelfærd.

- På alle fire områder er vi nu - under et år efter - nået et stykke af vejen, siger Lars Løkke Rasmussen under Folketingets afslutningsdebat.

- Det går samlet set den rigtige vej. Der er kommet flere i arbejde. Siden sidste sommer er der skabt 38.000 flere private arbejdspladser. Uden arbejdspladser ingen velstand. Uden velstand ingen velfærd. Så simpel er ligningen, fortsætter statsministeren.

En række oppositionspolitikere, der lytter til statsministerens tale fra deres pladser i folketingssalen, er dog ikke helt enige i statsministerens bedømmelse af regeringens første år.

- Det tangerer vælgerbedrag, når statsministeren i dag egenhændigt erklærer sig selv og sine bedrifter for bestået, det siger Socialdemokraternes politiske ordfører Nicolai Wammen i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at Danmarks bruttonationalprodukt (BNP) per indbyggere er lavere, end da Venstre overtog regeringsmagten - og at jobreformerne "ikke har haft nævneværdig jobeffekt, men efterladt mange flere danskere fattige".

Flere gør på opmærksom på, at Venstre op til valget lovede en "straksopbremsning" af antallet af asylansøgere. Med 21.000 asylansøgere sidste år blev det løfte som bekendt ikke indfriet.

Men man må forstå på Løkke, at situationen havde være endnu værre, hvis han ikke havde været ved roret:

- Sidste år steg antallet af asylansøgere i alle vores nabolande med 100 procent eller mere. I Danmark steg det med omkring 40 procent. For meget, men dog langt mindre end i vores nabolande.

Statsministeren benytter samtidig lejligheden i en fyldt folketingssal til at takke alle de andre otte partier:

- Med jeres hjælp har vi fået noget fra hånden siden valget. Mine ministre og jeg glæder os til at fortsætte samarbejdet for et endnu bedre Danmark, siger han.

- Oppositionen har også fremsat forslag. Nogle af dem har fundet flertal. Det er også demokrati. Men vigtigst af alt har regeringen indgået aftaler med samtlige partier i Folketinget. 38 i alt. Det er rundt regnet én aftale hver tiende dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce