Annonce
Indland

Løkke: Der skal justeres i min selvangivelse for 2012

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen, tirsdag i folketingssalen.

Lars Løkke Rasmussen (V) vil ikke svare på flere spørgsmål om GGGI. Men han bebuder ændring i selvangivelse.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, fastslår tirsdag, at der skal foretages justeringer i hans selvangivelse for 2012.

Det sker efter, at oppositionslederen endnu engang blev spurgt til sine rejser som bestyrelsesformand for klimaorganisationen GGGI (Global Green Growth Institute).

- Alle afledte effekter i forhold til mit eftervederlag og min skat er adresseret i en omhyggelig, skriftlig redegørelse til Moderniseringsstyrelsen fra min revisor og advokat, siger Lars Løkke Rasmussen og fortsætter:

- Når sagsbehandlingen er færdig, så finder der den korrekte modregning sted, og så vil der være nogle ting - fordi jeg også har haft indtægter, der relaterer sig til 2012 - hvor der afledt af det her, skal foretages nogle justeringer i min selvangivelse.

Derudover understregede Venstres formand, at han ikke har flere kommentarer til rejsesagen.

Mandag sagde Løkke Rasmussen, at han ikke selv havde "siddet og nærstuderet" de 206 siders bilag, han i sidste måned gav til medierne tre minutter og 54 sekunder før starten på et flere timer langt pressemøde.

Spørgsmål: Har du taget sagen for nonchalant, når du ikke har læst bilagene?

- Jeg har ikke flere kommentarer til den sag. Jeg har lagt alt åbent frem, alle kender de omkostninger, der knytter sig til mine ture, herunder diæterne, siger han.

- De afledte spørgsmål i relation til modregning og skat er adresseret med den redegørelse, jeg i sidste uge har sendt til Moderniseringsstyrelsen, og den kan I søge aktindsigt i, og så har jeg ikke mere at tilføje.

Bilagssagen har trukket overskrifter igen, fordi Løkke sagde på det lange pressemøde, at han ingen diæter havde fået fra GGGI i 2012.

Men det havde han alligevel, og det fik mandag aften Lars Løkke Rasmussen til selv at stille op på tv og forklare, at det var sådan "han huskede det".

- I må meget gerne interessere jer for, om jeg kommer til at betale det, jeg skal, i skat eller får for meget i eftervederlag, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Om det kan jeg sige, at jeg sammen med min revisor og advokat har gennemgået alle indkomster og afgivet en meget grundig redegørelse til Moderniseringsstyrelsen.

- Og så har jeg tiltro til, at de behandler den rigtigt, og når de har gjort det, så skal der ske en korrektion i min selvangivelse for 2012, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce