Annonce
Indland

Løkke: Brexit-bolden ligger hos Theresa May nu

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har svært ved at se EU komme Theresa May i møde med genåbning af aftale.

Storbritanniens premierminister, Theresa May, udskød mandag den planlagte afstemning om EU-skilsmissen, fordi den ville blive nedstemt.

Aftalen er ganske enkelt ikke god nok for Storbritannien, lyder kritikken i det britiske parlament.

Tirsdag er Theresa May taget på en rundrejse i Europa for at søge opbakning til en bedre skilsmisseaftale, som kan få flertal i det britiske parlament.

Men hun skal ikke vente åbne arme fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Selv om Løkke har sympati for Mays forsøg på at sikre ordentlige vilkår, så har han svært ved at se en genforhandling.

Brexitaftalen "er som den er", siger Lars Løkke Rasmussen i Folketingets spørgetime.

- Vi har udfærdiget en aftale, der er vejet på en atomvægt. Det er svært at genåbne den igen, siger Lars Løkke Rasmussen.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, opfordrer til gengæld til, at Danmark kommer Storbritannien i møde.

- Danmark er et af de lande, der kommer til at tabe allermest på en hård brexit. Alligevel får Theresa May på den mest arrogante vis at vide af Bruxelles, at der ikke er nogen mulighed for genforhandling.

- Er det en klog attitude over for en britisk premierminister, der kæmper for, at vi skal få en aftale om et ordentlig grundlag for brexit? spørger Kristian Thulesen Dahl.

Lars Løkke Rasmussen åbner for, at der måske kan gives forklaringsbidrag til dele af aftalen, hvis det kan hjælpe Theresa May.

Men bolden ligger hos Theresa May. Hun må forklare, hvad hun mener, der nu skal ske, siger Løkke efter spørgetimen.

- May har selv sagt, at det er en god aftale. Det er det så åbenbart ikke alligevel, og så må vi jo finde ud af, hvorfor det ikke er det, og hvad skal der ske.

- Det her kalder på et stykke hjemmearbejde i London. De bliver nødt til at finde ud af, hvilke vilkår der skal til, for at det kan lade sig gøre.

- Vi mangler fortsat klare britiske bud på, hvad der egentlig er galt med den aftale, der var god for to uger siden, siger Løkke.

Han mener, at det vil være "en ulykke", hvis der bliver tale om en såkaldt hård brexit uden en aftale mellem EU og Storbritannien om de fremtidige vilkår.

- Det vil koste velstand. Først og fremmest for Storbritannien, men også for Danmark.

- Det vil blandt andet betyde, at briterne får adgang til deres eget fiskerifarvand, og det vil være slemt for danske fiskere, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Annonce