Annonce
Indland

Løkke: Brexit-bolden ligger hos Theresa May nu

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har svært ved at se EU komme Theresa May i møde med genåbning af aftale.

Storbritanniens premierminister, Theresa May, udskød mandag den planlagte afstemning om EU-skilsmissen, fordi den ville blive nedstemt.

Aftalen er ganske enkelt ikke god nok for Storbritannien, lyder kritikken i det britiske parlament.

Tirsdag er Theresa May taget på en rundrejse i Europa for at søge opbakning til en bedre skilsmisseaftale, som kan få flertal i det britiske parlament.

Men hun skal ikke vente åbne arme fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Selv om Løkke har sympati for Mays forsøg på at sikre ordentlige vilkår, så har han svært ved at se en genforhandling.

Brexitaftalen "er som den er", siger Lars Løkke Rasmussen i Folketingets spørgetime.

- Vi har udfærdiget en aftale, der er vejet på en atomvægt. Det er svært at genåbne den igen, siger Lars Løkke Rasmussen.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, opfordrer til gengæld til, at Danmark kommer Storbritannien i møde.

- Danmark er et af de lande, der kommer til at tabe allermest på en hård brexit. Alligevel får Theresa May på den mest arrogante vis at vide af Bruxelles, at der ikke er nogen mulighed for genforhandling.

- Er det en klog attitude over for en britisk premierminister, der kæmper for, at vi skal få en aftale om et ordentlig grundlag for brexit? spørger Kristian Thulesen Dahl.

Lars Løkke Rasmussen åbner for, at der måske kan gives forklaringsbidrag til dele af aftalen, hvis det kan hjælpe Theresa May.

Men bolden ligger hos Theresa May. Hun må forklare, hvad hun mener, der nu skal ske, siger Løkke efter spørgetimen.

- May har selv sagt, at det er en god aftale. Det er det så åbenbart ikke alligevel, og så må vi jo finde ud af, hvorfor det ikke er det, og hvad skal der ske.

- Det her kalder på et stykke hjemmearbejde i London. De bliver nødt til at finde ud af, hvilke vilkår der skal til, for at det kan lade sig gøre.

- Vi mangler fortsat klare britiske bud på, hvad der egentlig er galt med den aftale, der var god for to uger siden, siger Løkke.

Han mener, at det vil være "en ulykke", hvis der bliver tale om en såkaldt hård brexit uden en aftale mellem EU og Storbritannien om de fremtidige vilkår.

- Det vil koste velstand. Først og fremmest for Storbritannien, men også for Danmark.

- Det vil blandt andet betyde, at briterne får adgang til deres eget fiskerifarvand, og det vil være slemt for danske fiskere, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce