Annonce
Indland

Løfte fra Mette F.: Intet omprioriteringsbidrag under mig

Socialdemokraternes formand lover nu, at en S-regering vil droppe det omprioriteringsbidrag, der betyder, at landets kommuner skal spare én procent.

Socialdemokraternes formand lover nu, at en S-regering vil droppe det omprioriteringsbidrag, der betyder, at landets kommuner skal spare én procent

Landets borgmestre har længe raset over, at kommunerne de tre næste årligt skal spare én procent og aflevere pengene til staten, så landspolitikerne kan disponere over dem. Nu lover Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen, at omprioriteringsbidraget droppes, hvis hun bliver statsminister.

Løftet gives i et interview i Fyens Stiftstidende torsdag. Her bliver Mette Frederiksen spurgt, om hun ikke får brug for de penge, som omprioriteringsbidraget udløser i 2018 og 2019. Til det siger hun:

- Vi kommer ikke til at gennemføre den mekaniske, der ligger i omprioriteringsbidraget.

Og på det opfølgende spørgsmål, om det betyder et farvel til omprioriteringsbidraget, er svaret et ja.

Fyens Stiftstidendes politiske redaktør Elisabet Svane mener, at det er en markant melding fra partiformanden.

- Hun har hidtil være noget ulden, da politikerne altid vil være meget påpasselige med at afskrive penge, som de kan få brug for, når de kommer til magten. Derfor er det bemærkelsesværdigt, at hun nu kommer med et så klart løfte, siger Elisabet Svane.

Omprioriteringsbidraget udgør hvert år 2,4 milliarder kroner. I 2017 føres pengene tilbage til kommunerne, men hvad de skal bruges på, bestemmer Folketinget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce