Annonce
Nyborg

Løft af folkeskolen

Melissa Meulengracht, Enhedslisten. Arkivfoto: Mogens Rasmussen
Annonce

Der er heldigvis politisk enighed om at holde hånden over de små skoler ude i kommunen. Dog ville et generelt løft af folkeskolen være hensigtsmæssigt.

Nyborg Kommune er den kommune på Fyn, der bruger færrest penge per elev. Penge er ikke alt, men i folkeskolen hænger pris og kvalitet ofte sammen. Folkeskolen bløder, og det har længe været kendt.

Samtidig er Nyborg en af de kommuner i hele landet, der har flest elever på fri- og privatskole. Derfor foreslår vi i Enhedslisten et massivt løft. Vi ønsker maks 22 elever per klasse, hvilket heldigvis er en målsætning, vi ikke er så langt fra, men derudover ønsker vi to voksne per klasse.

En lærer og en pædagog i de små klasser, og to lærere i de store klasser, samt ordentlig forberedelsestid. Det vil betyde, at der både vil være tid til både de elever, som er fagligt fremme, og de med behov for lidt ekstra hjælp.


Folkeskolen er i dag for firkantet, og der ikke er plads til de elever, der stikker lidt ud.

Uddrag fra læserbrevet


Folkeskolen er i dag for firkantet, og der ikke er plads til de elever, der stikker lidt ud. Det vil vi gerne gøre op med, da folkeskolen skal være for alle. Dog støtter vi også op om, at der stadig er tilbud til de mere ressourcekrævende elever.

Desuden ønsker vi også madordning på folkeskolen. Både morgenmad og frokost. Det er vigtigt, at eleverne får noget ordentligt at spise, da det øger indlæringen, men ofte halter det hos eleverne. Det skyldes ikke, at de ikke får mad derhjemme, men fordi de af den ene eller anden årsag ikke får mad med.

Dette ses især hos de ældre elever, der glemmer at få mad med hjemmefra, og derfor skynder sig at købe noget mindre sund mad i byen. For de yngre elever handler det ofte om, at hvis der ikke er et køleskab, bliver madpakken mindre appetitlig, eller at det hurtigt bliver trivielt med madpakkerne. Derudover er skolerne på nuværende tidspunkt for dårlige til at sætte tid af til at spise maden, særligt i de små klasser, hvor de ofte kun har 10 minutter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce