Annonce
Nyborg

Løbsdirektør om Tour de France-etapemål: - Nyborg giver os noget, ingen andre har - Broen

- Nyborg kan give os noget, ingen andre har, fastslog Tour de France-direktør Christian Prudhomme, mens hans pegede ud på den faste forbindelse over Storebælt.Foto: Kim Rune

Løbsdirektør Christian Prudhomme fantaserer allerede om de storslåede tv-billeder, når Tour de France-feltet passerer Storebæltsbroen den 3. juli 2021.

Nyborg: Det var broen, der gav Nyborg Tour de France.

Det lagde løbsdirektør Christian Prudhomme ikke det mindste skjul på, da han på et pressemøde her til aften - med frit udsyn til Storebæltsbroen - skulle forklare, hvorfor det er Nyborg og ikke Odense, der er valgt som etapemål, når touren kommer til Danmark.

- Nyborg vil give os noget, ingen andre har. Broen, sagde Christian Prudhomme med begejstring i stemmen.

Under pressemødet på Hotel Sinatur Storebælt kunne han se ud på broen gennem hotellets panoramavinduer.

Og mens han pegede ud, malede han et billede af det, 3,5 milliarder tv-seere over hele verden vil få at se den 3. juli 2021.

- Jeg håber, vi får sidevind. Og forestil jer så bare de fantastiske helikopterbilleder, når kameraerne zoomer ind på feltet, der kæmper i sidevinden.

Annonce

Kender intet til Nyborg

Og det er da heller ikke ret meget andet, end at der er der, Storebæltsforbindelsen går i land på Fyn, Christian Prudhomme kender til Nyborg.

Han og erhvervsminister Rasmus Jarlov kom ganske vist cyklende til pressemødet.

Men den kun et par hundrede meter korte cykeltur fra et nærliggende idrætscenter gav selvsagt ikke Tour de France-direktøren noget nærmere indtryk af byen.

- Skal jeg være helt ærlig, er broen det eneste jeg kender til Nyborg. Men jeg er sikker på, jeg kommer til at lære byen bedre at kende, tilføjede han og lod forstå, at der formentlig vil blive lagt nogle flere Nyborg-besøg i kalenderen, inden en af verdens største sportsbegivenheder rammer byen i 2021.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce