Annonce
Odense

Løbsarrangør efter HCA: - Regnvejret var godt for løberne, men koldt for alle andre

Løbsarrangør Torben Simonsen er ganske tilfreds med dette års HCA Marathon, der dog bød på en del regnbyger undervejs. Til gengæld betød ændringerne på ruten, at man allerede efter fem kvarter kunne åbne hele havneområdet for trafik. Arkivfoto: John Fredy
Løbsarrangør Torben Simonsen er tilfreds med afviklingen af dette års HCA Marathon, som er det 20. af sin slags. Regnvejret fik dog en del publikummer til at holde sig væk.

Hvordan er det gået med afviklingen af dette års HCA Marathon?

Som udgangspunkt er det gået godt. Vejret kan vi ikke gøre noget ved, og selvfølgelig har vi fået en del regn, men det har faktisk gjort, at løberne har haft fine forhold. For dem har det ikke været koldt. Det har det selvfølgelig været for alle vores frivillige, som har stået ude i mange timer. De har dog taget det med et smil. Jeg synes egentlig, der har været fin stemning og masser af musik, så det har været et udmærket arrangement.

Hvad har vejret ellers haft af betydning?

En del selvfølgelig. Vi havde rigtig mange publikummer på første omgang, men så begyndte det at regne, og så trækker folk selvfølgelig væk. Sådan er vilkårene, og sådan er det.

Hvad har adskilt dettes års HCA fra de tidligere år?

Ikke særlig meget udover, at det nu er 20. gang, vi afvikler det. Konceptet er rimelig meget det samme. Man opgraderer lidt her og der, men ikke noget iøjefaldende. Vi lavede en del ændringer på ruten, men det er blevet rost temmelig meget.

Hvad var det for nogle ændringer?

Vi har åbnet omkring havneområdet og Grønløkkevej og har ikke været ude på Ringvejen. Det har været en kæmpe lettelse for trafikafviklingen og skabt gode forhold for løberne, der blandt andet skulle ud over Odins Bro. Så kunne vi vise Nordeuropas største svingbro frem. Det har vi ikke gjort før. Den største gevinst ved det var, at vi kunne åbne havneområdet igen allerede efter fem kvarter.

Fungerede det for løberne at løbe tværs igennem p-kælderen?

Ja, der var lige et par stykker, der ikke så kanten dernede, så enkelte er faldet og har slået sig, men ingen er kommet alvorligt til skade. Så det er mit indtryk, at det var en rigtig fin løsning.

Kom alle løbere ellers godt igennem løbet?

Ja, altså man kan sige, der er altid de sædvanlige uheld, som sker hist og pist. Nogen bliver dehydrerede, og nogen får en forstuvning. Men ifølge vores samaritter er det gået stille og roligt. De skal jo helst ikke have det store at lave.

I havde jo håbet at slå rekorden fra Copenhagen Marathon? Hvorfor tror du ikke, det lykkes?

Det så bare ikke ud til, at løberne var interesserede i at løbe særlig stærkt. Der var ikke meget fart på. Til gengæld havde vi en vanvittig spurt ved mændenes maraton, så tre var tæt på målstregen. Folk var helt oppe at stå. Det har vi ikke prøvet før.

Var der ellers nogen overraskelser i løbet af dagen

Nej, det synes jeg ikke. Vi var ramt af regnvejret selvfølgelig. Løberne havde kun én ting i hovedet, da de var færdige, og det var at komme ind i varmen. Jeg cyklede selv rundt og var både våd og kold, da jeg kom tilbage til stadion.

Var der noget, I ville have gjort anderledes, nu hvor dagen er slut?

Der er altid nogle småting, hvor jeg tænker: "Hvorfor har vi gjort sådan, det var da ikke det, vi aftalte." Men overordnet havde vi et super godt arrangement. Det var ikke perfekt, og det bliver det heller aldrig, men det ville også være trist, hvis der aldrig var noget, der kunne udvikles på og forbedres.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce