Annonce
112

Løbehjuls-hjælper hjalp sig selv til 2000 kroner

Arkivfoto: Nils Svalebøg.

Odense: Det blev en dyr køretur for en 20-årig mand fra Odense, som sent tirsdag aften lånte et el-løbehjul. Klokken 23.50 ville han parkere løbehjulet i Asylgade, og mens han var i gang med det, blev han kontaktet af en mand, som tilbød at hjælpe ham med qr-koder til parkering og låsning af løbehjulet.

Ifølge politiets oplysninger forlangte manden bagefter 100 kroner som betaling for sin hjælp. Den 20-årige har fortalt politiet, at han fandt manden "ret ubehagelig", og derfor gik han i gang med at overføre pengene til manden.

Men de 100 kroner var tilsyneladende ikke nok, for da den 20-årige stod med sin mobiltelefon, snuppede manden den ud af hænderne på ham og overførte 2000 kroner til sig selv - og så forlod han stedet.

Manden beskrives som cirka 23 år gammel, 188-190 centimeter høj og afrikansk af udseende. Han talte dansk med accent. Han var iført en hvid dynejakke, hvor hætten var trukket op, og han gik i hvide sko. Fyns Politi har sikret sig oplysninger om overførslen, som muligvis kan bruges til at finde frem til tyven.

Oplysninger i sagen kan gives til politiet på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce