Annonce
112

Løbehjuls-hjælper hjalp sig selv til 2000 kroner

Arkivfoto: Nils Svalebøg.

Odense: Det blev en dyr køretur for en 20-årig mand fra Odense, som sent tirsdag aften lånte et el-løbehjul. Klokken 23.50 ville han parkere løbehjulet i Asylgade, og mens han var i gang med det, blev han kontaktet af en mand, som tilbød at hjælpe ham med qr-koder til parkering og låsning af løbehjulet.

Ifølge politiets oplysninger forlangte manden bagefter 100 kroner som betaling for sin hjælp. Den 20-årige har fortalt politiet, at han fandt manden "ret ubehagelig", og derfor gik han i gang med at overføre pengene til manden.

Men de 100 kroner var tilsyneladende ikke nok, for da den 20-årige stod med sin mobiltelefon, snuppede manden den ud af hænderne på ham og overførte 2000 kroner til sig selv - og så forlod han stedet.

Manden beskrives som cirka 23 år gammel, 188-190 centimeter høj og afrikansk af udseende. Han talte dansk med accent. Han var iført en hvid dynejakke, hvor hætten var trukket op, og han gik i hvide sko. Fyns Politi har sikret sig oplysninger om overførslen, som muligvis kan bruges til at finde frem til tyven.

Oplysninger i sagen kan gives til politiet på telefon 114.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce