Annonce
Odense

Løb på årets sidste dag: 1600 løbere klar til Nytårsløbet

Årets sidste motionsløb finder sted den 31. december klokken 11 fra Hunderupskolen i Odense. 1600 deltagere er klar, og bagefter kan de drikke champagne og spise kransekage i aulaen og gymnastiksalen på skolen. Her er det fra løbet for nogle år siden. Arkivfoto: Morten Rode

Det er den 20. udgave og dermed jubilæum for Nytårsløbet i Odense, som igen melder alt udsolgt. Bilisterne må regne med lidt trafikændringer nytårsaftensdag.

Små 11.000 kilometer skal der løbes, inden 1600 deltagere til årets sidste motionsløb kan trække i festtøjet og fejre nytår.

Det er den 20. udgave og dermed jubilæum, når Nytårsløbet finder sted den 31. december. Løbet er for længst blevet en løbeklassiker og mange bruger det til også at mødes og ønske hinanden godt nytår, inden 1. januar venter med nye udfordringer i et nyt år.

- Mange af deltagerne kommer igen år efter år, da det er en hyggelig måde at indlede årets sidste dag sammen med familie og i gode venners lag, fortæller Torben Simonsen, løbsdirektør i H.C. Andersen Marathon.

På startlisten er der også nogle deltagere, som har været med samtlige år. Det er Regitze Vrads, Thomas Nielsen, Morten Schreiner og Henning Findshøj, som har været med i samtlige 19 tidligere arrangementer.

På forhånd er løbet udsolgt, og i første omgang sendes 126 børn af sted klokken 10.30 ud på en 2,5 kilometer lang rute. Klokken 11 starter 10 kilometerløberne, og fem minutter senere dem, der skal løbe 5 kilometer. Altsammen med udgangspunkt fra Hunderupskolen på Solfaldsvej, sådan som det har været gennem mange år.

Her kan de deltagere, som endnu ikke har afhentet deres startnummer og løbe-trøje, få materialerne udleveret.

Det har altid været med stor opmærksomhed, at arrangørerne har set frem mod den 31. december, for hvordan bliver vejret? Kigger vi tilbage i løbets historie har løbet tidligere været afviklet i snevejr i 2001, 2005 og ikke mindst i 2010.

Det bliver dog næppe tilfældet i år, for det er mildt for årstiden. Det giver næsten optimale løbsbetingelser, selv om ruten fra Falen til Friluftsbadet gennem golfbanen kan blive lidt tung, fordi der kan være mudder og vand.

Annonce

Trafikale hensyn

Som altid kan det for bilisterne virke forstyrrende med et motionsløb, men det plejer at blive afviklet uden de store problemer.

Løbslederen opfordrer alligevel bilisterne til at vise hensyn til de mange løbere og tilskuere, når ruten går fra Hunderupskolen ad Heden, Falen, Haugstedsgade, Roersvej, Sadolinsgade, Lahnsgade, Langelinie, Kastanievej og de omkring liggende veje.

De fleste delvise vejlukninger vil dog kun finde sted stort set fra klokken 11 til 11.30, og der åbnes for trafik så hurtigt som muligt, når løberne har passeret vejene. Flere steder på ruten vil trafikken blive reguleret af Politihjemmeværnet. De trafikale forhold forventes normaliseret igen omkring klokken 12.

Nytårsløbet afvikles af H.C. Andersen Marathon i samarbejde med Fjordager IF og LøbeButikken Multiatleten samt en lang række sponsorer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

S-politiker om klinkesag fra Bolbro: - Jeg synes, det er provokerende

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

18-årige Nicolai er både gymnasieelev og barber: Ét år efter åbning strømmer kunderne til

Annonce