Annonce
Fyn

Løb med Kronprinsen i Odense: Startnumre rives væk

Kronprins Frederik løb i 2018 i mål sammen med Louise Laursen (i rødt) ved Royal Run i Odense. Arkivfoto: Michael Bager
På 22 timer er der allerede solgt små 3000 startnumre til Royal Run, som i 2020 finder sted anden pinsedag og hvor kronprins Frederik løber med på One Mile.

Der er enorm interesse for at få lov til at løbe sammen med kronprins Frederik, når næste udgave af Royal Run finder sted anden pinsedag i 2020.

Bare 22 timer efter, at tilmeldingen til Royal Run i Odense åbnede tirsdag kan Odense Gymnastikforening (OGF) melde, at næsten 3000 startnumre er revet væk.

- Vi håber og tror på, at vi når det maksimale antal, som er 14.000 glade mennesker til start sammen med kronprinsen manden den 1. juni 2020, fortæller Michael Nielsen, event-ansvarlig i OGF, til fyens.dk.

Odense bliver tredje stop på turen efter Sønderborg og Aalborg, og kronprins Frederik har allerede bebudet, at han stiller op til start i Odense og løber med på One Mile.

Der er start og mål i Kongens Have i Odenses centrum, og der er tre distancer, man kan melde sig til. Det gælder One Mile-heats med gående, løbende og familier, og det er også her, at kronprinsen vil løbe med. Derudover vil der være en rute på fem kilometer for løbende og gående, og dertil en rute på 10 kilometer.

Der er også sat tidsgrænser for alle distancerne, men er sat så højt, at man ifølge arrangørerne godt kan gå hele vejen.

De 2932 tilmeldte efter 22 timer er fordelt på følgende:

898 personer på One Mile.

1225 personer på 5 kilometer.

809 personer på 10 kilometer.

Og tallet vokser hele tiden, fortæller Michael Nielsen, indtil der vil være udsolgt. Han kommer også med en opfordring:

- Skulle der sidde nogle rundt på Fyn som tænker, at de kunne spille ind med et underholdende indslag, det være sig musik, dans eller andet spændende, så kontakt gerne mig, siger Michael Nielsen, OGF, og henviser til sin mailadresse infoodense@royalrun.dk.

I Odense er der plads til 14.000 deltagere med 4000 på One Mile, 6000 på 5 kilometer, og 4000 på 10 kilometer.

I forbindelse med kronprinsens 50-års fødselsdag var Odense i 2018 også Royal Run-vært, og her var 7217 personer tilmeldt løbet. I år sætter arrangøren OGF sammen med Odense Kommune barren endnu højere.

Annonce
Kronprins Frederik løb i 2018 i mål sammen med Louise Laursen (i rødt) ved Royal Run i Odense. Arkivfoto: Michael Bager
Kronprins Frederik løb i 2018 med i Royal Run i Odense, og den 1. juni 2020 vender han tilbage. Allerede nu bliver startnumrene revet væk. Arkivfoto: Michael Bager
Kronprins Frederik løb i 2018 i mål sammen med Louise Laursen (i rødt) ved Royal Run i Odense. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Vagt slukkede brand i bil

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce