x
Annonce
Odense

Løb en tur i Vollsmose

Næsten 600 er i år tilmeldt Moserunden, som finder sted tirsdag fra klokken 18.30. Her er det fra samme løb sidste år. Foto: HCA-Marathon
  • For fjerde gang finder motionsløbet Moserunden sted tirsdag aften

Odense: Vollsmose er meget andet end uro, ballade, trusler og stenkast, for området har en rig natur, skønne stier og også sit eget motionsløb.

Og netop motionsløbet Moserunden finder sted tirsdag aften for fjerde gang, og med flere deltagere end tidligere.

- Vollsmose er et spændende område, som man ikke umiddelbart ser, når man kører forbi firkanten. Inde i området er der fantastiske grønne områder med adgang til stinet og små søer og aktivitetspladser, og vi håber, at rigtig mange fynboer har lyst til at se området og deltage i arrangementet, siger løbsleder Torben Simonsen, H.C. Andersen Marathon.

Årets arrangement holder flyttedag, så der nu er start og mål ved Mulernes Legatskole.

De tre første år var der start og mål ved H.C. Andersen Skolen, men nu stiller Mulernes Legatskole med et meget stort antal deltagere, og derfor er start og mål flyttet.

Annonce

Gymnasium støtter løbet

Området omkring Mulernes Legatskole vil vrimle med førsteårs elever fra skolen. Bag initiativet om deltagelse i arrangementet på Mulernes Legatskole står uddannelsesleder Margit Nielsen og skolens rektor Torben Jakobsen.

- Skolens holdning er, at det forpligter at være en del af Vollsmose, og vi vil gerne vise, at vi er stolte af at være en del af bydelen. Det kan vi blandt andet gøre ved at understøtte et lokalt initiativ som Moserunden, siger skolens rektor.

Langt de fleste af eleverne er ikke lokale, men kommer fra hele Odense, Kerteminde eller Nordfyn, og løbet er en god anledning til at introducere dem til Vollsmose.

Også Rågelund Efterskole og Broby Sportsefterskole stiller med store grupper af elever i arrangementet.

Løb for hele familien

Målgruppen for løbet er hele familien, da der er tre distancer at vælge imellem. 2,2 kilometer børneløb for børn i alderen 5 til 14 år. Når målstregen passeres vil alle børn få udleveret en medalje. Børneløbet starter klokken 18.30.

10 kilometerruten har start klokken 19.00, og 5 kilometerruten klokken 19.05.

Ud over løbeturen er der forskellige boder med sandwich, kaffe, kage m.m., og også det musikalske er der tænkt på, da der er musik såvel før som efter løbet.

Eftertilmelding kan ske på løbsdagen på Mulernes Legatskole fra klokken 17.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Arne Lundemann vil optræde i cirkustelt på Kerteminde Havn

1995 Mere revy og satire, men uden at tabe det kabaretprægede. Det er den nye balancekunst, som årets Arne Lundemann-forestilling i cirkusteltet på Kerteminde Havn vil gennemføre under titlen: Fru Gittes Sommerhalløj. Medvirkende til at få disse ting til at gå op i en højere enhed er tekstforfatterne Ulrich Ravnbøll, Ida og Bent From og Ib Boye foruden forestillingens faste tekstleverandør Torben Iversen. Som vanlig instruerer Gitte Lundemann ensemblet, der består af familie samt gamle og nye navne. Det vil sige gemalen Arne, sønnen André, Betty Glosted, Jesper Vigant og sæsonens helt nye navn Anne Mette Busch, der kommer fra musicalscenen. Fru Gittes Sommerhalløj har premiere den 4. juli. 1970 I næste måned sætter et amerikansk rumskib atter kurs mod Månen, og som sædvanlig er der en række formål med ekspeditionen. Selve rejseproceduren er efterhånden så gennemprøvet, at det rent videnskabelige program begynder at dominere på operationsplanen. Et af de vigtigste punkter under Apollo 13’s færd bliver i bogstaveligste forstand at tage Månens temperatur. Der er til formålet konstrueret et specielt termometer, som mest af alt ligner en cykelpumpe. Ved hjælp af en line sænkes instrumentet ned i et tre meter dybt hul, som de tre astronauter skal bore i måneoverfladen ved hjælp af specialudstyr. Det er første gang, at astronauter sættes på en så hård fysisk belastning. 1945 Et par energiske tobakstyve har i nat hjemsøgt en række odenseanske cigarforretninger. I tre af dem er der ved indbrud stjålet varer for op imod 3000 kroner, mens tyvene i den fjerde måtte opgive deres forehavende. Værst er det gået ud over cigarhandler John Lauridsens forretning, Vestergade 21. Her har tyvene omhyggeligt udvalgt sig de bedste mærker indenfor cigarer og cigaretter. Forretningen havde lige modtaget en større ration, blandt andet en del oversøiske varer, og dem havde tyvene straks kastet sig over, hvorimod de lod danske cigarer og cerutter bliver liggende på hylderne. De to andre indbrud foregik hos Ras. J. Teglbjærg, Klaregade 7 og Svend Rasmussen, Kræmmergyden 8.

Faaborg-Midtfyn

Kommune dropper julegaver til ansatte: Vil give corona-gaver i stedet

Annonce