x
Annonce
Odense

Løb en tur gennem Vollsmose i Moserunden

Moserunden har start og mål ved Mulernes Legatskole, og i år er der foreløbigt tilmeldt 625 løbere. Foto: HCA-Marathon

Over 600 har tilmeldt sig Moserunden tirsdag aften, og det er femte gang, løbet arrangeres med udgangspunkt fra Mulernes Legatskole.

Når flere end 600 løbere tirsdag aften sendes af sted i motionsløbet Moserunden venter der dem en tur rundt i Vollsmose og de grønne områder omkring Odense Å.

Det er femte gang, H.C. Andersen Marathon arrangeres Moserunden, og igen i år sker det i tæt samarbejde med Mulernes Legatskole.

Mange af deltagerne kommer da også fra gymnasiet, ligesom der er deltagere fra folkeskolerne i området. Men både børn og voksne er velkomne til familieløbet.

Det er også fra Mulernes Legatskole, at der er start og mål på de tre ruter, som deltagerne kan stille op i. Børneløbet på 2,2 kilometer har start klokken 18.30, mens både 5 og 10 kilometer skal af sted klokken 19.

Dem korte rute på fem kilometer går rundt i det grønne område mellem Vollsmose Allé og Ejbygade, mens den lange rute blandt andet går langs Odense Å.

Har man endnu ikke tilmeldt sig og har man lyst til en smuk sensommertur i løbeskoene kan man stadig nå at eftertilmelde sig. Det sker også på Mulernes Legatskole, hvor der både er omklædning, bad og boder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Arne Lundemann vil optræde i cirkustelt på Kerteminde Havn

1995 Mere revy og satire, men uden at tabe det kabaretprægede. Det er den nye balancekunst, som årets Arne Lundemann-forestilling i cirkusteltet på Kerteminde Havn vil gennemføre under titlen: Fru Gittes Sommerhalløj. Medvirkende til at få disse ting til at gå op i en højere enhed er tekstforfatterne Ulrich Ravnbøll, Ida og Bent From og Ib Boye foruden forestillingens faste tekstleverandør Torben Iversen. Som vanlig instruerer Gitte Lundemann ensemblet, der består af familie samt gamle og nye navne. Det vil sige gemalen Arne, sønnen André, Betty Glosted, Jesper Vigant og sæsonens helt nye navn Anne Mette Busch, der kommer fra musicalscenen. Fru Gittes Sommerhalløj har premiere den 4. juli. 1970 I næste måned sætter et amerikansk rumskib atter kurs mod Månen, og som sædvanlig er der en række formål med ekspeditionen. Selve rejseproceduren er efterhånden så gennemprøvet, at det rent videnskabelige program begynder at dominere på operationsplanen. Et af de vigtigste punkter under Apollo 13’s færd bliver i bogstaveligste forstand at tage Månens temperatur. Der er til formålet konstrueret et specielt termometer, som mest af alt ligner en cykelpumpe. Ved hjælp af en line sænkes instrumentet ned i et tre meter dybt hul, som de tre astronauter skal bore i måneoverfladen ved hjælp af specialudstyr. Det er første gang, at astronauter sættes på en så hård fysisk belastning. 1945 Et par energiske tobakstyve har i nat hjemsøgt en række odenseanske cigarforretninger. I tre af dem er der ved indbrud stjålet varer for op imod 3000 kroner, mens tyvene i den fjerde måtte opgive deres forehavende. Værst er det gået ud over cigarhandler John Lauridsens forretning, Vestergade 21. Her har tyvene omhyggeligt udvalgt sig de bedste mærker indenfor cigarer og cigaretter. Forretningen havde lige modtaget en større ration, blandt andet en del oversøiske varer, og dem havde tyvene straks kastet sig over, hvorimod de lod danske cigarer og cerutter bliver liggende på hylderne. De to andre indbrud foregik hos Ras. J. Teglbjærg, Klaregade 7 og Svend Rasmussen, Kræmmergyden 8.

Faaborg-Midtfyn

Kommune dropper julegaver til ansatte: Vil give corona-gaver i stedet

Annonce