Annonce
Odense

Løb en tur gennem Vollsmose i Moserunden

Moserunden har start og mål ved Mulernes Legatskole, og i år er der foreløbigt tilmeldt 625 løbere. Foto: HCA-Marathon

Over 600 har tilmeldt sig Moserunden tirsdag aften, og det er femte gang, løbet arrangeres med udgangspunkt fra Mulernes Legatskole.

Når flere end 600 løbere tirsdag aften sendes af sted i motionsløbet Moserunden venter der dem en tur rundt i Vollsmose og de grønne områder omkring Odense Å.

Det er femte gang, H.C. Andersen Marathon arrangeres Moserunden, og igen i år sker det i tæt samarbejde med Mulernes Legatskole.

Mange af deltagerne kommer da også fra gymnasiet, ligesom der er deltagere fra folkeskolerne i området. Men både børn og voksne er velkomne til familieløbet.

Det er også fra Mulernes Legatskole, at der er start og mål på de tre ruter, som deltagerne kan stille op i. Børneløbet på 2,2 kilometer har start klokken 18.30, mens både 5 og 10 kilometer skal af sted klokken 19.

Dem korte rute på fem kilometer går rundt i det grønne område mellem Vollsmose Allé og Ejbygade, mens den lange rute blandt andet går langs Odense Å.

Har man endnu ikke tilmeldt sig og har man lyst til en smuk sensommertur i løbeskoene kan man stadig nå at eftertilmelde sig. Det sker også på Mulernes Legatskole, hvor der både er omklædning, bad og boder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byggerier på Odense Havn: Det er gået rigeligt stærkt

Det er selvsagt ærgerligt, at planerne om et opsigtsvækkende nybyggeri på Tysklandskaj i Odense - blandt andet bestående af to markante siloformede højhuse i op til 15 etagers højde - er afgået ved døden. For byggeriet ville have udviklet havnen yderligere og skabt et endnu mere sammenhængende boligområde på havnefronten. Det er imidlertid forståeligt, at entreprenørfirmaet Casa har opgivet at bygge på arealet ved Tysklandskaj, eftersom man ifølge direktør for udvikling i Casa, Henrik Hansen, ikke har kunnet finde et kommercielt grundlag for byggeriet. Det er ærlig snak. Casa har simpelthen ikke kunnet skabe økonomi i at bygge på området i den nuværende situation, coronakrise eller ej. Det vil der heldigvis være andre entreprenørfirmaer eller investorer, der vil kunne skabe på et senere tidspunkt. Havneområdet i Odense er et attraktivt sted at bygge, ligesom havneområderne i de øvrige fynske kystbyer er, og derfor vil der med sikkerhed dukke en anden køber af grunden op senere. Udviklingen på Odense Havn er gået rigeligt stærkt i de senere år. Boligblok efter boligblok i trist, hvid beton er blevet smækket op i højt tempo. Derfor er det udmærket, at havnen tager en pause fra den hastige udvikling og udbygning. Som Odenses havnedirektør, Carsten Aa, sagde det så fint i avisen tidligere på ugen, gør det ikke noget, at havnen ikke bliver udviklet på fem år, men nærmere på 15 år. Sagen er, at der er investeret umådelige summer i boligbyggerier i Odense i de senere år. På Thomas B. Thriges Gade, i Gartnerbyen, ved Odense Havn, på Østerbro, ved SDU og utallige andre steder er der bygget højt og lavt og tæt og spredt. Nye boliger er skudt op, gamle boliger er blevet renoveret, og tusindvis af odenseanere har fået ny bopæl. Det er alt sammen godt - for byen, for kommunen, for odenseanerne. Og det bliver også godt, når endnu flere odenseanere får bopæl på Tysklandskaj. Det skal skam nok ske på et tidspunkt.

Danmark

Live - Flere medier: Nu vil statsministeren præsentere de første skridt til en genåbning

Assens For abonnenter

Seje Marlene fortæller sine elever "ulækre" ting uden omsvøb - og høster respekt

Annonce