Annonce
Rejser

Læsertip til A7

Kø-kørsel på A7 skal bilisterne leve med i adskillige år som følge af flere store vejarbejder. Der kan være tid at spare ved at køre væk fra motorvejen, som flere læsere påpeger, i stedet for slavisk at følge GPS'ens anvisninger. Foto: Colourbox

Sidste weekends klumme om trafikhelvedet på Bundesautobahn 7, eller bare A7, i Tyskland affødte flere medfølende og konstruktive mails. Her er et par tip, som er værd at notere sig, hvis turen går sydpå i bil i nærmeste fremtid.

En læser skriver:

"Du har fuldstændig ret, Tyskland er et trafikalt helvede. Men i stedet for at overlade det hele til GPS'en kan man selv gøre lidt.

Jeg er eksportchauffør og har været det i omkring 30 år. Så sent som i går kørte jeg fra den schweiziske grænse til Hamburg (825 kilometer) på 9,45 køretimer. 40 ton vogntog (maks. 90 km/t. og diverse begrænsninger).

Man bør høre radio i stedet for at glo på GPS. Køb et oversigtskort og hør NDR 2, Hessen-radio og i Sydtyskland Bayern 1 eller 3, måske WDR.

Et eksempel: I stedet for at holde og glo ved Kielerkanalen, kan man dreje fra lige efter Elb­tunnelen og køre ad A23 til Husum og derfra ad B5 til A7. Under normale forhold cirka en halv time ekstra. Og hvis man har tid, er der mange skønne hovedveje i Tyskland.

Håber det hjælper lidt på blodtrykket."

En anden skriver:

"Læser med medfølelse om din lange hjemtur. Nu ved jeg, at du er en særdeles rejsevant person, så det undrer mig lidt, at du ikke gør som os andre: Syd for Hamburg over A1 og parallelt med A7 på A21 og skift over på A7 ved Neumünster.

Problemerne ved Kielerkanalen er ved at være ovre, da man er ved at være færdig med asfalt, selvom jeg nu kørte fra syd for kanalen for kort tid siden og kørte gennem tunnelen i byen. En omvej, men uden forsinkelser."

En tredje foreslår, at man bare tager tingene i den rækkefølge, de kommer:

"Interessant at læse din artikel om din oplevelse på motorvejene i Tyskland. Jeg har ingen erfaring denne vej, men tænker: Hvor er det tankevækkende, at vi altid har så travlt, at vi ikke bare accepterer tingene, som de er. Jeg er kommet rundt med tog og fly mange steder i verden fra Kenya til Vietnam og med Den Transsibiriske Jernbane, som jeg varmt kan anbefale, med en gammeldags transistorradio. Og tiden, den er bare uforudsigelig, når vi mindst venter det. Engang nåede jeg ikke et fly, fordi der var én, der valgte livet fra på toget. En anden gang måtte jeg sidde det meste af en dag et andet sted i verden og vente på en bus, og jeg er jo kommet hjem igen til hverdagens trummerum.

Så Søren, god tur ud i verden - om det stadig er i bil, eller du venter i en lufthavn en nat, måske alene, eller sidder i et tog og kigger på andre mennesker, så elsk det. Tænk på vores bedsteforældre: De accepterede tiden, og mon ikke deres liv var rigt også?"

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce