Annonce
forside

Læsernes reaktion: Den dømte læge kunne også have været mig

Arkivfoto. Foto: Annelene Petersen

Debatten om den dømte yngre læge er blusset op på grund af en klumme af læge Iza Alfredsen og avisens leder om selvsamme lægesag.

Facebookbrugernes kommentarer understreger lægesagens relevans og opfattelsen af, at det ikke er den enkelte læge, men systemet, der fejler noget.

Reaktionerne på sagen og avisens artikler om den er helt overvejende, at "det kunne have været mig".

Annonce

Og klummeskribent Iza Alfredsen, der har været ansat på Svendborg Sygehus samtidigt med den dømte læge, gør også opmærksom på, at hun var en af lægerne på den Fælles Akut Modtagelse i Svendborg.

En læser uddyber sin holdning om, at der vil ske utilsigtede fejl om og om igen, så længe man ikke ændrer på kulturen i sundhedsvæsenet og får rettet op på procedurer og fejl på systemniveau.

En læser kommenterer også, at hun har stået på de forskellige sider af bordet og både oplevet systemet som patient, pårørende og læge. Hun bakker op om, at fejlen ikke findes ved den enkelte læge, men i stedet i systemet.

I skrivende stund har flere end 20 Facebookbrugere mere eller mindre ordret skrevet, at de kunne have været lægen fra FAM. Kommentarerne kommer blandt andet fra ansatte i sundhedsvæsenet forskellige steder i landet, og de vidner om, at lægesagen og hele systemet ikke kun er genkendeligt på Svendborg Sygehus.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

April 1960: Gadegennembrud i Nørregade

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Fyn

Sådan har corona ramt Fyn: Få overblikket over de nyeste tal fra myndighederne

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Nordfyn

Den sidste vinder i avisens kampagne er fundet: Lone har købt havegrej og dagligvarer i Otterup

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce