Annonce
Sydfyn

Læserne spørger, vi undersøger: Hvorfor er den nye idrætshal endnu ikke taget i brug?

Sådan ser det ud lige nu ved Dronningemaen, hvor man både kan opleve den nye og gamle hal. Foto: Emil Seamus Tully og William Lindegaard Lau
En læser undrer sig over, hvorfor den nye idrætshal ved Dronningemaen, som skulle have været åbnet i september, stadig ikke har slået dørene op.
Annonce

Svendborg: Den nye idrætshal på Dronningemaen skulle have åbnet tilbage i september, men snart skriver vi november i kalenderen, og hallen er stadig ikke klar til at åbne formelt.

Derfor er avisen blevet kontaktet af en nysgerrig læser, der undrer sig over, hvorfor den nye hal endnu ikke er taget i brug, og vi forsøger her at finde svaret.


Vi afventer ibrugtagningstilladelsen til selve hallen fra kommunen. Men bygningen består både af klasselokaler og idrætshal, så den del af bygningen med undervisningslokaler er taget i brug.

Michael Graugaard


Den nye hal er en del af en trepartsaftale mellem Haahrs Skole, Svendborg Badminton Klub og Svendborg Kommune.

Skolen har købt grunden og påtaget sig ansvaret for at bygge en ny fusionshal, som udover at have plads til idrætsaktiviteter også byder på nye undervisningslokaler.

Den gamle badmintonhal er et anliggende mellem Svendborg Badmintonklub og Svendborg Kommune, mens Haarhs Skole kun har noget af gøre med den nye hal, forklarer Michael Graugaard, der er leder af Haarhs Skole.

Og den korte forklaring er, det er en manglende tilladelse, som gør, at åbningen af hallen er forsinket.

- Vi afventer ibrugtagningstilladelsen til selve hallen fra kommunen. Men bygningen består både af klasselokaler og idrætshal, så den del af bygningen med undervisningslokaler er taget i brug, siger Michael Graugaard.

- Men jeg forventer, at tilladelsen er lige på trapperne, tilføjer han.

Annonce

Venter også på nedrivning

Marianne Wedderkopp, der er teknisk chef i Svendborg Kommune oplyser, at kommunen venter på, at det sidste byggearbejde skal færdiggøres.

Det har derfor ikke været muligt at få et svar på, præcis hvornår hallen formelt kan tages i brug.

Når det sker, er det planen, at badmintonhallen skal rives ned – men først når den nye hal er åben. Det fortæller Allan Madsen, der er formand for Svendborg Badminton Klub.

- Så længe den nye hal ikke kan tages i brug, træner vi i den gamle hal. Og den gamle hal skal ikke rives ned, før den nye hal er fuldt funktionsdygtig. Vi har nogle ungdomsspillere, som er helt i toppen af dansk badminton, så vi er nødt til at have en hal, hvor vi kan træne, siger Allan Madsen.

Den gamle badmintonhal blev bygget i 1936 og har i næsten 50 år været en del af Svendborg Badminton Klubs identitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Assens For abonnenter

Flemming, Tommy, Leo og Torben mødes hver onsdag for at køre race: - Vi er store legebørn. Forskellen er bare prisen på legetøjet

Debat

Retfærdighed for seniorer

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Annonce