Annonce
Sydfyn

Læserne spørger, vi undersøger: Hvad laver miljøskib om natten i Lunkebugten?

Dette foto af Gunnar Seidenfaden er taget på flådestationen i Korsør i august i år af Søsidens redaktør. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
Annonce

Tåsinge/Thurø: En nysgerrig læser har kontaktet avisen, fordi hun mener at have set skibet ”Gunnar Seidenfaden” i Lunkebugten natten til tirsdag. Hun undrer sig over, hvad skibet har lavet der om natten, og beder derfor avisen om hjælp til at finde svar.

At Gunnar Seidenfaden er et miljøskib, tog ikke lang tid af finde frem til. Men mod forventning skulle det alligevel vise sig, at skibet ikke hører under Miljøstyrelsen.

Takket være hjælpsomme medarbejdere i Miljøstyrelsen, lykkedes det at finde frem til skibets rette ejermænd  - nemlig i Søværnet.

Lars Skjoldan, der er kommunikationsleder i Forsvarskommandoen, oplyser i en mail, hvorfor Gunnar Seidenfadens befandt sig i Lunkebugten.

- Miljøskibet kastede anker for natten efter dagens sejlads, som de normalt gør, når de er på vandet. Det er helt normalt, at skibene ankrer op, så de er klar til at rykke ud, hvis der skulle blive kaldt efter dem.

- Om morgenen gennemførte de en øvelse før de forlod området. Øvelsen bestod i at træne at lægge et sweep ud. Et sweep er en del af det udstyr skibet har med, som bruges til at inddæmme eventuel olieforurening, skriver Lars Skjoldan, som mener, at skibet forlod området i løbet af formiddagen tirsdag. /anst

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Assens

Hans Åge har investeret i 'pissedyrt' overvågningssystem: Fugle Zoo fik aldrig sine sjældne papegøjer tilbage

Annonce