Annonce
Danmark

Læserne raser over Hønges nej til EP: 'Stem på Hønge - så er din stemme ude og gynge'

Karsten Hønge fik 19.687 personlige stemmer europaparlamentsvalget søndag. Alligevel takker han nej til pladsen, fordi han hellere vil i Folketinget. Det har fået en del vrede læsere til tasterne. Arkivfoto: Henning Bagger
Der bliver ikke lagt fingre imellem, når vælgerne kommenterer Karsten Hønges beslutning om at lade SF's andet mandat gå videre til Kira Marie Peter-Hansen. Den populære SF'er fik ellers knap 20.000 personlige stemmer ved europaparlamentsvalget søndag.

"Du er alt, hvad politikerlede er lavet af".

Modtagelsen af Karsten Hønges beslutning om at droppe sin nyerhvervede plads i Europa-Parlamentet er mildest talt ikke blevet positivt modtaget på hans hjemmebane hos de fynske vælgere.

I kommentarsporet til artikler og Facebook-opslag har rasende læsere sat sig ved tasterne og spyet med ild. En af dem er Morten Black fra Odense:

"Skam dig, Hønge! Du gør grin med valget og demokratiet. Hvis du ikke går efter sejren, men blot stiller op som hjælperytter, burde du ha’ meldt klart ud! Du har taget r.... på 20.000 mennesker, der stolede på dig! Godt, jeg ikke var én af dem. Det burde kunne koste et mandat! Håber, vælgerne husker det i stemmeboksen 5. juni", skriver han til en artikel om Hønges exit på Fyens.dk's Facebook-side.

Også Ysse Dyremose fra Odense er skuffet over den fynske politiker:

"Jeg synes, at du, Karsten Hønge, har holdt vælgerne for nar. Grunden til, at folk stemte på dig, var, at de ønskede dig i EP. Nu bliver det spændende at se til folketingsvalget, om du har skudt dig selv i benet", skriver hun.

En af de fynboer, der i hvert fald ikke har tænkt sig at stemme på hverken ham eller SF ved det kommende folketingsvalg, er Rune Falck Hartmann fra Dyreborg.

"Jeg håber virkelig ikke, at han kommer ind! Jeg føler mig snydt og kunne ikke drømme om at stemme på hverken ham eller SF til folketingsvalget!" skriver han i samme debattråd.

Heller ikke Torben Sandhøj fra Odense ønsker den fynske politiker i Folketinget.

"Det er en skandale af den klaphat igen-igen! De stemmer burde være tabt! Det giver overhovedet ingen mening andet. Jeg krydser fingre for, at den nar heller ikke kommer i nærheden af Folketinget!" lyder de hårde ord.

Åbne kort

Det er dog ikke alle, der har riven ude efter Hønge. En del mener, at politikeren har spillet med åbne kort. En af dem er Rasmus Gustafsson fra Aarhus. Han skriver:

"Til alle, der bander og svovler over Karsten: Karsten har hele tiden meldt ud, at hans primære fokus var at støtte op om Margrete Aukens valgkamp. Derudover er Karsten jo langtfra den eneste, der er opstillet til både FT og EP. Hos Enhedslisten er Nikolaj Villumsen f.eks. opstillet til begge dele. Havde FT-valget været placeret før EP-valget, som alle havde forventet, så havde han formentlig stået i en lignende situation".

Også Gabriela Victoria Telling Kjeldsen fra Odense undrer sig over den negative respons.

"Øøøh... hvordan i h****** kan det komme bag på så mange?! Karsten har hele tiden været fuldstændig ærlig om, hvad der ville ske. Han ville vælge Folketinget, og hans personlige stemmer til Europa-Parlamentet ville gå videre til en anden. Det er altså ingen nyhed! Han har udtalt så mange gange nu, at hvis det blev aktuelt, ville han vælge Folketinget. Hvordan kan I så føle, at han skider på sine vælgere?! Han gør kun det, han hele tiden har sagt, at han ville gøre. Jeg stemmer ikke selv SF, men come on, nu må hysteriet sgu stoppe", skriver hun.

Annonce

Læs en af debatterne fra Fyens.dk's Facebook-side

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ny bydel skrotter baghaven for naturens skyld: - Vi skaber en skov sammen med en by

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Bo i skoven midt i byen: Ny bæredygtig bydel med 220 boliger vises på verdens største arkitekturkongres

Annonce