Annonce
Nyborg

Læserne om borgmester-kritik: Hold nu op en gang tud!

DF's Carsten Kudsk (til venstre) mener, at borgmester Kenneth Muhs (V) er lidt for ivrig, når det handler om at tildele sig selv en plads i rampelyset. Den holdning deles tilsyneladende ikke er avisens læsere. Arkiv: Lasse Hansen
I tirsdagens udgave af Fyens Stiftstidende kritiserede Carsten Kudsk (DF) og Martin Stenmann (S) borgmester Kenneth Muhs (V) for at stjæle deres rampelys. Artiklen har allerede fået mange til tasterne på avisens Facebook-side, MitNyborg.

"Sådan en gang ævl. Er det misundelse? Vores borgmester er synlig i bybilledet for alle og gør det fantastisk for byen. Så kære borgmester: BLIV VED".

Sådan skriver Erik Maagaard Christensen på Fyens Stiftstidendes Facebook-side, Vores Nyborg. Han er langt fra den eneste, der har reageret på artiklen "Borgmester beskyldes for at stjæle rampelyset", der blev bragt i avisen tirsdag.

I artiklen fortæller DF's Carsten Kudsk og Socialdemokratiets Martin Stenmann om, hvordan borgmester Kenneth Muhs (V) i to konkrete tilfælde efter deres opfattelse har været lidt for ivrig for at tildele sig selv eller sine partifæller en plads i rampelyset. På bekostning af politikere fra de øvrige partier i byrådet.

En kritik, som hovedpersonen selv stiller sig uforstående overfor. Og skal man dømme ud fra de mange reaktioner i kommentar-sporet på Facebook, er læserne af Fyens Stiftstidende enig med kommunens førstemand.

"Borgmester Kenneth Muhs er en rigtig borgmester der ikke er for stor til at snakke med folk på gulvet...! Han er vellidt af byens borgere i Nyborg og han gør det fandme godt. Det ses jo også på stemmetallet ved sidste valg...!! Carsten Kudsk og Martin Stenmann find jer noget andet at gå op i, misundelse er en rigtig grim ting", skriver Ronni Hansen, mens Erik Nielsen giver den et ekstra nøk:

"Hold nu op en gang tud. Kom dog ind i kampen. Vi har en borgmester som er i øjenhøjde med folk. Det kan rigtig mange lære meget af."

Heidi Nielsen mener, at borgmester-krikken er "endnu et eksempel på, at janteloven lever i Nyborg", mens Kim Busschow har følgende bemærkning: "Jeg synes det er federe at vi har en aktiv borgmester der viser vejen frem i stedet for at sidde og nøjes med papirarbejdet".

I artiklen beskriver DF's Carsten Kudsk, hvordan han følte sig "som en idiot" til et arrangement på plejecenter Svanedammen, hvor han mødte op iført jakkesæt, mens borgmesteren kom i træningstøj og løb med en fakkel som symbol på den olympiske ild.

Det har fået denne kommentar med på vejen fra Dorthe Maarup Petersen direkte henvendt til Carsten Kudsk: "Øøh, det var vel ikke Kenneths skyld du ikke kom i sportstøj til ældre-OL". Og videre: "...hatten af for vores borgmester der med godt humør deltager i mangt og meget. Casten så kom du i rampelyset igen".

Jean Vitting Lauritsen er erklæret "ikke-venstremand", men foretrækker Kenneth Muhs frem for alternativet. "Det er nærmest vigtigere at have en nærværende og socialt aktiv borgmester end en borgmester der ikke er vellidt", skriver han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce