Annonce
Nyborg

Læserne mener: Debat fri for mudderkast, men de konkrete svar manglede

Artiklen er opdateret: Ved en fejl fremgik det ikke ved første udkast af artiklen, at to af de adspurgte er byrådskandidater for partiet Venstre.

Nyborg: Optakten til kommunalvalget er så småt skudt i gang, og Fyens Stiftstidende afholdte tirsdag aften debat mellem de to borgmesterkandidater, Kenneth Muhs (V) og Sonja Marie Jensen (S).

Politikerne havde rigeligt at sige i løbet af debatten til de mange spørgsmål, og de deltagende læsere kunne endelig få løftet sløret en smule for, hvad der adskiller den ene kandidat fra den anden.

Avisen tog efter debatten fat i nogle af dem, der overværede aftenens begivenhed for at tage pulsen på, hvordan de selv havde oplevet aftenen, og hvad de generelt synes om kandidaternes præstationer.

Annonce

Sussi Andkjær, Kissendrup:

Foto: Louise Holmgaard Nielsen

Jeg synes, at debatten var rigtig god. De kom begge til orde, og de var ret ligeværdige. Man kan mærke, at de er vant til at arbejde meget sammen i byrådet. Det var vel egentlig Kenneth Muhs, der klarede sig bedst, men han har også erfaringen. Han er meget skarp, og har virkelig sat sit ind i mange ting.

Der har været så meget debat om, om der skulle være butikker på Lynfrost-grunden. Jeg kan godt se, at der skal nogle virksomheder til, som kan give nogle arbejdspladser og nogle skattepenge til kommunen, det var nok der, min holdning rykkede sig lidt i aften.

Annonce

Charlotte Hansen og Anja Skovgaard Nissen, Nyborg:

Foto: Louise Holmgaard Nielsen

Charlotte: Det var super dejligt, at velfærden var på dagsordenen. Jeg synes sådan set, at kandidaterne var meget ligeværdige, de kom begge til orde.

Den kommunale velfærd er for mig det vigtigste emne i valgkampen. Både når man kigger på skoler, socialområdet og ældreområdet især.

Anja: Det var en god debat. Det er kommunalpolitik, så der er ikke helt så stor forskel på partierne, som man er vant til i forhold til i Folketinget.

Der var en enighed og en villighed til at snakke ordentligt til hinanden, det var rigtig positivt. Jeg synes generelt, at kandidaterne klarede sig godt på hver deres måde. De var stærke på hver deres område.

Jeg ville ønske, at de kom mere ind på, hvilke ambitioner de har for ældreplejen, men også i det hele taget sundhedstilstanden i Nyborg. Hvilke sundhedsindsatser vil man konkret lave, for et sundhedshus favner i min optik ikke det hele.

Annonce

Niels Ørsted, Ullerslev, byrådskandidat for Venstre:

Foto: Louise Holmgaard Nielsen

Jeg synes, at debatten var god. Det var en fin start, og man fik ligesom taget toppen af, hvad det er, der skal snakkes om.

Jeg ville ønske, at man fra Socialdemokratiets side havde sagt lidt mere om, hvad det er, de vil. Jeg er ikke i tvivl om, at de nok lægger vægt på de bløde værdier på plejehjem for eksempel. Der blev blandt andet stillet et spørgsmål om køretid i hjemmeplejen, og jeg kunne jeg rigtig godt lide, at det blev sat op foran dem, så de kan se, hvad det betyder, og at man kunne få en ide om, hvad der er galt. Det problem anede jeg slet ikke eksisterede.

Jeg synes, at Kenneth klarede sig bedst i debatten. Han er en fantastisk kommunikatør.

Annonce

Per Sønder, Ullerslev, byrådskandidat for Venstre:

Foto: Louise Holmgaard Nielsen

Jeg synes, at det var en god og faglig debat, der var ingen mudderkastning, og jeg synes, at begge kandidaterne gjorde det godt.

Jeg ville gerne have uddybet Sonjas eksempel med mere velfærd og mindre mursten lidt mere, det slap hun lidt let fra. Udover det var det dog en god debat.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nu får bilisterne en ny smutvej gennem Odense: S og DF skød forslag om bilfri plads ned

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Speedway

Endelig publikum til speedway i Fjelsted igen: Men festen blev spoleret af store tekniske problemer og et sløjt fynsk hjemmehold

Navne For abonnenter

50 år: Han er en af OB's største og nyder at hjælpe unge talenter på vej

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Odense

Søren gav penge til de små i lokalsamfundet: - Tusind tak - det betyder virkelig noget

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Odense

Se video: Sankthans og D-A-D rykkede ind på havnen

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Odense For abonnenter

Kommentar: S og DFs nej til at lukke for smutvej i Odense er helt sort i en tid, hvor politikerne skal tænke grønt

Annonce