Annonce
Indland

Læserne: Hold sparekniven fra børn og ældre

Her mener fyens.dk's læsere, at man skal sætte sparekniven

Hvis det står til Fyens.dk's læsere, skal sparekniven især ramme kultur, sport og foreninger samt nybyggerier. Børn og ældre er fredet.

Selv hvis man tager forbehold for en vis fejl-margin i en net-afstemning, er stemningen blandt Fyens.dk's læsere ikke til at tage fejl af: "Hold jer fra børn og ældre. Ram kulturen."

Næsten en ud af tre læsere, der deltog i Fyens.dk's afstemning, mener, at der primært skal spares på nybyggerier i kommunerne.

Desværre vil det formentlig ikke give den helt store ændring i kommunekassen, mener lektor ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet, Niels-Henrik Topp.

- Jeg er ikke engang sikker på, om kommunerne overhovedet må stoppe nybyggerier, for de har mange gange fået penge af staten til det. De kan være bundet af aftaler om at bygge skoler og plejehjem, som de ikke kan løbe fra. Det kan kommunerne selv svare på, siger han og fortsætter:

- En anden ting er, at der måske slet ikke er nogen stor økonomisk gevinst for kommunen i at stoppe nybyggerier. Hvis staten for eksempel har betalt 90 procent af et nybyggeri, så kan kommunen jo ikke spare ret meget ved at droppe projektet, selvom den får lov, siger Niels-Henrik Topp.

Annonce

Find en anden løsning end børn og ældre

23 procent af Fyens.dk's læsere mente i afstemningen, at det var kultur, sport og foreninger, der må stå for skud.

Blot tre procent ønsker at spare på ældreplejen. Det samme gælder for børnepasnings-området.

To procent af læserne ser gerne, at kommunerne forsømmer vejene, og finder lidt penge på den konto, mens to procent svarer, at de ikke ved, hvor deres kommune først og fremmest bør hente penge.

Hele 29 procent mener, at regeringen bør finde en anden løsning, end at sende besparelser for fire milliarder over i kommunerne.

Har du forslag til, hvordan kommunerne skal spare? Eller hvad de ellers skal gøre for at finde fire milliarder. Så send en mail til webred@fyens.dk

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce