Annonce
Middelfart

Læserne har talt: Helt fint, at politielever øver med blink og sirener i Middelfarts gader

Det er blandt andet i sådan en VW, politieleverne træner udrykningskørsel i. Foto: Dansk Politi.
Over 2300 læsere har givet udtryk for deres holdning til, at politielever øver udrykningskørsel i Middelfarts gader, og de er overvejende positive.

Middelfart: Østergade, Havnegade og andre gader i Middelfarts midtby fungerer flere gange om ugen som øvelsesbane for politielever, der skal træne udrykningskørsel.

Det foregår i fuld offentlighed, hvor de øvrige bilister formentlig ikke er klar over, at der er tale om en øvelse.

Og det er ifølge læserne af Fyens.dk helt okay. I hvert fald hvis man læser resultatet af en afstemning, hvor flere end 2300 har givet deres holdning til kende.

72 procent har svaret ja til, at udrykningskørslen er i orden, mens blot 10 procent vender tomlen ned og knap hver femte er ligeglad.

Nyheden har desuden fået en masse debattører til tasterne, som overvejende bakker op om, at eleverne fra den midlertidige politiskole i Fredericia kører over Lillebælt for at træne den særlige køredisciplin som et af de sidste led i uddannelsen.

"Selvfølgelig er det o.k! Vi vil jo gerne, at de kan komme hurtigt og sikkert frem, når vi har brug for dem. Så de skal have lov til at øve sig alt det, de har brug for", skriver Betina Mortensen blandt andre, mens Lone Morsing påpeger:

"De må til hver en tid øve i hele vores kommune. Øvelse gør mester. Måske det også skræmmer nogle langfingrede typer væk".

Annonce

- Kør også i Nørre Aaby

Henrik Rasmussen, der ifølge sin Facebookprofil er ansat på politiskolen under Rigspolitiet, supplerer:

"Jeg kan tilføje, at vores udrykningstræning foregår i områderne omkring Aarhus, Horsens, Vejle, Fredericia, Kolding, Esbjerg, Odense samt Middelfart. Dette er for at sprede os mest muligt, så I bliver mindst muligt forstyrret".

Nyheden er kommet til verden, fordi avisen har undret sig over den megen udrykningskørsel i Middelfart, og enkelte debattører forstår ikke, hvorfor politiet ikke selv har informeret om kørslen. Desuden står en enkelt debattør klar med en invitation:

"De må da gerne køre i Nr. Aaby også", skriver Connie Sørensen.

Du kan fortsat deltage i afstemningen under artiklen på Fyens.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce