Annonce
Middelfart

Læserne har talt: Helt fint, at politielever øver med blink og sirener i Middelfarts gader

Det er blandt andet i sådan en VW, politieleverne træner udrykningskørsel i. Foto: Dansk Politi.
Over 2300 læsere har givet udtryk for deres holdning til, at politielever øver udrykningskørsel i Middelfarts gader, og de er overvejende positive.

Middelfart: Østergade, Havnegade og andre gader i Middelfarts midtby fungerer flere gange om ugen som øvelsesbane for politielever, der skal træne udrykningskørsel.

Det foregår i fuld offentlighed, hvor de øvrige bilister formentlig ikke er klar over, at der er tale om en øvelse.

Og det er ifølge læserne af Fyens.dk helt okay. I hvert fald hvis man læser resultatet af en afstemning, hvor flere end 2300 har givet deres holdning til kende.

72 procent har svaret ja til, at udrykningskørslen er i orden, mens blot 10 procent vender tomlen ned og knap hver femte er ligeglad.

Nyheden har desuden fået en masse debattører til tasterne, som overvejende bakker op om, at eleverne fra den midlertidige politiskole i Fredericia kører over Lillebælt for at træne den særlige køredisciplin som et af de sidste led i uddannelsen.

"Selvfølgelig er det o.k! Vi vil jo gerne, at de kan komme hurtigt og sikkert frem, når vi har brug for dem. Så de skal have lov til at øve sig alt det, de har brug for", skriver Betina Mortensen blandt andre, mens Lone Morsing påpeger:

"De må til hver en tid øve i hele vores kommune. Øvelse gør mester. Måske det også skræmmer nogle langfingrede typer væk".

Annonce

- Kør også i Nørre Aaby

Henrik Rasmussen, der ifølge sin Facebookprofil er ansat på politiskolen under Rigspolitiet, supplerer:

"Jeg kan tilføje, at vores udrykningstræning foregår i områderne omkring Aarhus, Horsens, Vejle, Fredericia, Kolding, Esbjerg, Odense samt Middelfart. Dette er for at sprede os mest muligt, så I bliver mindst muligt forstyrret".

Nyheden er kommet til verden, fordi avisen har undret sig over den megen udrykningskørsel i Middelfart, og enkelte debattører forstår ikke, hvorfor politiet ikke selv har informeret om kørslen. Desuden står en enkelt debattør klar med en invitation:

"De må da gerne køre i Nr. Aaby også", skriver Connie Sørensen.

Du kan fortsat deltage i afstemningen under artiklen på Fyens.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce