Annonce
Kerteminde

Læserne er uenige: Er FAF-siloen en stor algebefængt betonklods eller et nyt turistkontor med restaurant på toppen?

Grafik: Leif Nørmark
Er FAF-siloen lige så nyttig som en gammel tv-parabol, man bare lader blive hængende på væggen, selvom man har fået kabel-tv, eller er der masser af spændende muligheder i den gamle betonklods. Læserne er slet ikke enige.
Annonce

Kerteminde: Nyheden om, at dagene er talte for den gamle FAF-silo på Nordre Havnekaj i Kerteminde, har delt læserne i to lejre.

Der er de trofaste "Silo-forever" læsere, der vil beholde FAF-siloen og har spændende forslag til, hvad siloen kan bruges til.

- Måske kunne der laves noget til gavn for turister, helt oppe måske et kaffe/spisested, nederst turist info, skriver Kirsten Dannemarre Palner.

- Lad nogle kunstnere dekorer den og så lav et kulturhus indeni. Øverst en restaurant, sikken en udsigt at spise til, drømmer Anne Dorte Rørbye.

Flere læsere er også inde på, at siloen er et vartegn for sejlerne og et bindeled til Kertemindes maritime fortid.

- Især i det maritime miljø, og ikke kun i Kerteminde, der forbinder alle den silo med Kerteminde, og man kan se den langt væk fra, især fra vandsiden. Så udnyt den dog, og transformer den til noget visionært og brugbart, selv noget simpelt som et udkigstårn (malet og evt. med lys på, ligesom på nogle kirker), det ville være en god start, og det har de gjort andre steder, så hvorfor ikke i Kerteminde, spørger Henrik Hansen.

Annonce

Siloen er en gammel tv-parabol

Enighed er der dog langt fra mellem læserne. Alex Haurand sammenligner siloen med en gammel tv-parabol, man lader hænge på væggen, selvom man har fået kabel-tv.

- Væk med den grimme og værdiløse betonklods … Det kan da kun gå for langsomt, skriver Alex Haurand.

Og flere læsere gør ligefrem grin med, at siloen skulle være et vartegn for Kerteminde.

- Ja, lad os da endeligt have en stor algebefængt betonklods som Kertemindes vartegn, skriver Jacob Due.

- Der er jo ingen, som vil investere de mange penge, som det vil koste, at renovere og bygge lejligheder i FAF tårnet. Så var det nok sket. I det hele taget skal byrådet og andre nok høre på, hvad investorerne gerne vil investere i, ellers sker der ingen ting. Og så forsætter kommunen med, at visne ned, som det lange græs som står rundt omkring, skriver Morten Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce