Annonce
Kerteminde

Læserne er uenige: Er FAF-siloen en stor algebefængt betonklods eller et nyt turistkontor med restaurant på toppen?

Grafik: Leif Nørmark
Er FAF-siloen lige så nyttig som en gammel tv-parabol, man bare lader blive hængende på væggen, selvom man har fået kabel-tv, eller er der masser af spændende muligheder i den gamle betonklods. Læserne er slet ikke enige.

Kerteminde: Nyheden om, at dagene er talte for den gamle FAF-silo på Nordre Havnekaj i Kerteminde, har delt læserne i to lejre.

Der er de trofaste "Silo-forever" læsere, der vil beholde FAF-siloen og har spændende forslag til, hvad siloen kan bruges til.

- Måske kunne der laves noget til gavn for turister, helt oppe måske et kaffe/spisested, nederst turist info, skriver Kirsten Dannemarre Palner.

- Lad nogle kunstnere dekorer den og så lav et kulturhus indeni. Øverst en restaurant, sikken en udsigt at spise til, drømmer Anne Dorte Rørbye.

Flere læsere er også inde på, at siloen er et vartegn for sejlerne og et bindeled til Kertemindes maritime fortid.

- Især i det maritime miljø, og ikke kun i Kerteminde, der forbinder alle den silo med Kerteminde, og man kan se den langt væk fra, især fra vandsiden. Så udnyt den dog, og transformer den til noget visionært og brugbart, selv noget simpelt som et udkigstårn (malet og evt. med lys på, ligesom på nogle kirker), det ville være en god start, og det har de gjort andre steder, så hvorfor ikke i Kerteminde, spørger Henrik Hansen.

Annonce

Siloen er en gammel tv-parabol

Enighed er der dog langt fra mellem læserne. Alex Haurand sammenligner siloen med en gammel tv-parabol, man lader hænge på væggen, selvom man har fået kabel-tv.

- Væk med den grimme og værdiløse betonklods … Det kan da kun gå for langsomt, skriver Alex Haurand.

Og flere læsere gør ligefrem grin med, at siloen skulle være et vartegn for Kerteminde.

- Ja, lad os da endeligt have en stor algebefængt betonklods som Kertemindes vartegn, skriver Jacob Due.

- Der er jo ingen, som vil investere de mange penge, som det vil koste, at renovere og bygge lejligheder i FAF tårnet. Så var det nok sket. I det hele taget skal byrådet og andre nok høre på, hvad investorerne gerne vil investere i, ellers sker der ingen ting. Og så forsætter kommunen med, at visne ned, som det lange græs som står rundt omkring, skriver Morten Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce