Annonce
Kerteminde

Læserne er ikke enige: Er hensynsløse vandscootere og jetski et problem?

I 2018 blev der afholdet en afdeling af danmarksmesterskaberne i jetski på Nordstranden i Kerteminde. Dengang var det under ordnede forhold. Arkivfoto: Birgitte Søe
Politikerne har tidligere diskuteret, om den 300 meter zone, hvor jetski og motorbåde ikke må sejle ved kysten, skulle udvides. Det var der ikke flertal for.
Annonce

Kerteminde: Reaktionerne er strømmet ind til redaktionen, efter vi tidligere på ugen bragte et læserbrev fra Claus og Lise Alexandersen: Jungleloven hersker i Kerteminde Havn.

I læserbrevet fortæller ægteparret fra Hørsholm, hvordan de under et besøg i Kerteminde oplevede motorbåde og vandscootere, der sejlede hensynsløst:

- I de dage vi lå i havnen, oplevede vil talrige gange, hvordan motorbåde udviste en fuldstændig mangel på viden om vigepligtsregler i forbindelse med ind- og indsejling af havne. Og det var bestemt ikke motorbådsførerens skyld, at der ikke skete nogen alvorlige uheld, fortæller ægteparret.

Her på redaktionen spurgte vi læserne, om I har oplevet ubehagelige episoder med vandscootere eller jetski i Kerteminde. Og det er der mange af jer, der har.

- Det er ikke noget nyt, desværre. Det samme gør sig gældende ude ved Nordstranden, hvor både vandscootere og motorbåde ofte sejer rundt inde mellem badegæsterne, skriver Christina Ingemann Vester.

I 2018 blev der afholdet en afdeling af danmarksmesterskaberne i jetski på Nordstranden i Kerteminde. Dengang var det under ordnede forhold. Arkivfoto: Birgitte Søe

Mette Jacobsen opfordrer de fartglade sejlere til at overholde både fartgrænser og afstandsregler:

- Ellers hold jer væk! Det er idiotisk og uansvarligt at være så tåbelig i havnen og på vandet. Bøder med mere burde holdes i hævd. Hvor er havnefogeden og/eller anden myndighed

Annonce

Problemer i Kertinge Nor

- Folk kan gøre som de vil i Kerteminde. Der er ingen ordensmagt hverken til lands eller på vandet. Vi andre kan bare forsøge at undvige. Larm, fartoverskridelser, hasarderet sejlads, druk og svineri dominerer desværre ofte billedet på de varme dage, skriver Karin Sonne-Nijhoff.

Og Bent Simonsen påpeger, at det ikke kun er omkring Nord- og Sydstranden i Kerteminde, at der er problemer med at overholde reglerne:

- Der har også i mange år været fartbegrænsning på Kertinge Nor , men det skider motorbådssejlere også på, fortæller Bent Simonsen.


Larm, fartoverskridelser, hasarderet sejlads, druk og svineri dominerer desværre ofte billedet på de varme dage.

Karin Sonne-Nijhoff


Enkelte læsere har dog ikke oplevet, at der er et problem med jetski og vandscootere:

- Nu kommer jeg på havnen flere gange om dagen og aften og kan slet ikke genkende det beskrevne. De to - tre stykker, der har være på vandscooter, har sejlet fornuftigt de gange, jeg har set dem, skriver Jim Søften.

Annonce

Sporten har et blakket ry

Formand for Kerteminde Sejlklub, Jørgen Larsen, kan ikke helt genkende det billede, læserne tegner, men han har godt hørt historierne om motorbåde, vandscootere og jetski, der ikke kan finde ud af at overholde reglerne.

- Vi har kontakt til de organiserede foreninger af vandscootere og jetski, og de er nogle seriøse mennesker, der på alle mulige måder overholder de regler, der er på området. Men der er nogen, der ikke kan finde ud af det, og det går ud over os allesammen, siger Jørgen Larsen, der ikke oplever, at det er ved marinaen, det går galt, men derimod ved Nord- og Sydstranden.

- Jeg tor, det er sommerturisterne, der er med til at give sporten et blakket ry, for de kan ikke finde ud af reglerne, siger Jørgen Larsen.

Annonce

Politikerne sagde nej til at udvide 300 meter zone

Byrådsmedlem Terje Petersen (DF) er selv Yachtskipper af 1. grad og har tidligere undervist i sejlerskolen i sejlerklubben.

- Jeg kan godt forstå, at man bliver irriteret over de her mennesker. Det er jo primært, når det er godt vejr - på de rigtig gode dage, de kommer, for de vil jo gerne have noget fladt vand. Og så støjer det jo også mere, når det er stille vejr, siger Terje Pedersen, der kalder det en subjektiv opfattelse, om det er et stort problem.

I 2018 blev der afholdet en afdeling af danmarksmesterskaberne i jetski på Nordstranden i Kerteminde. Dengang var det under ordnede forhold. Arkivfoto: Birgitte Søe

Problemstillingen om vandscootere og jetski, der støjer og sejler for tæt på stranden, har tidligere været oppe og vende i miljø- og teknikudvalget.

- Vi har i udvalget diskuteret, om vi skulle udvidede den 300 meter zone, hvor man ikke må sejle ved kysten. Men det var der ikke stemning for, siger Terje Petersen.

- Jeg synes jo, at vi skulle have udvidet zonen for en sikkerheds skyld for de badegæster, der er nede på Nordstranden, for jeg har indtryk af, at det er der og inde i industrihavnen, at det største problem er.

Kerteminde Kommune kan ikke selv beslutte at udvide zonen på 300 meter, hvor motorbåde og jetski ikke må sejle ved stranden, men kan ansøge Kystdirektoratet om tilladelse til at udvide zonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce