Annonce
Middelfart

Læsere var til fællesspisning på Samsted: - Vi har hele tiden fulgt det hjørne heroppe

Omkring 30 læsere var mødt op, da der blev holdt fællesspisning på Samsted i et samarbejde mellem avisen og indehaverne Helle Mortensen og Martin Steen Jensen mandag aften. Foto: Sofie Secher Karlsen
Mandag var avisen på besøg hos Samsted, hvor der i dagens anledning blev afholdt fællesspisning for alle interesserede læsere. Flere kom for at følge stedets udvikling, og det glædede medindehaver Helle Mortensen.

Korsbjerg: Bordene var allerede dækket med tændte fyrfadslys, tyttebærskåle og mere end 30 spisetallerkener og vinglas, da aftenens gæster tog plads en for en i de forskelligt farvede FDB-stole i spisesalen på Samsted.

På menukortet stod sydfynske hakkebøffer og råstegte kartofler, og på programmet var både et møde med Helle Mortensen og Martin Steen Jensen, der ejer det lokale mødested, og med Fyens Stiftstidende og Melfar Posten, som havde tilbragt dagen på adressen som led i avisens 10-10-tur.

Mens de fremmødte begyndte at nippe til rødvin, specialøl og sodavand, bød Helle Mortensen og Martin Steen Jensen velkommen med en historie om Samsted og planerne om både overnatningsmuligheder og kontorfællesskab på førstesalen.

- Vi er optagede af at skabe rammerne for samvær og samtale, sagde Martin Steen Jensen og påpegede, at det var bevidst, at spisningen foregik ved to langborde.

- Måske kommer man også i snak med nogle, som man ikke lige havde regnet med at komme i snak med, forklarede han, inden han gav ordet videre til Jan Bonde, lokalredaktør for Melfar Posten og Fyens Stiftstidende i Middelfart.

Annonce

Hvad skal vi næste gang?

Hos Fyens Stiftstidende i Middelfart vil vi gerne være så tæt på vores læsere som muligt.

Derfor afholder vi møder, hvor vi i selskab med jer bliver inspireret, får ny viden eller finder løsninger på aktuelle problemer på Nordvestfyn.

Møderne giver samtidig en mulighed for at påvirke, hvordan vi dækker en række emner i avisen.

22. august: Gå-hjem-møde om butikslivet i Middelfart.

3. september: Kursus i at skrive pressemeddelelser.

10. september: Oplæg og debat om kommunens budget.

25. september: Åbent redaktionsmøde med budgetmappen.

27. september: Åbent redaktionsmøde for 5.A på Lillebæltskolen.

22. oktober: Rundvisning i Klimabyen, oplæg og besøg af lokale klimaidémagere.

29. oktober: Digitalt læsermøde om nye butikker. i Middelfart.

31. oktober: Oplæg og diskussion på gymnasiet med superiværksættere.

19. november: Fyraftensmøde for tilflyttere.

20. november: Løsningernes Rum med 5.a på Lillebæltskolen.

28. november: Løsningernes Rum med Middelfart Gymnasium.

3. december: Badetur med avisen og Strib Vinterbad.

9. december: Julefrokost med avisen og Samsted.

?

Hvad skal det næste møde handle om? Og hvor skal vi holde det henne?

Send meget gerne dit forslag til soehu@fyens.dk.

Et professionelt dialogsted

- Da Helle og Martin åbnede det her sted, var vi ikke i tvivl om, at vi på et eller andet tidspunkt skulle ind her. Det er et professionelt dialogsted, så vi har bedt dem om at hjælpe os med at komme i ekstra god dialog med jer, sagde Jan Bonde.

Han forklarede samtidig om et indslag i løbet af aftenen, hvor der skulle deles dialogkort rundt mellem gæsterne, som skulle drøfte i små grupper, hvad de eksempelvis fandt godt ved deres lokalområde.

Tre af de, der var mødt op til spisningen på Samsted, var Søren og Inger Dyrup og deres barnebarn Jeppe Dyrup Christensen.

- Vi har hele tiden fulgt det hjørne heroppe, også før, hvor der var kunstudstilling og møbler, sagde Søren Dyrup.

Vigtigt at støtte

Han fortalte, at han og Inger Dyrup gør, hvad de kan, for at støtte de tiltag, der bliver lavet i og omkring Båring, hvor de bor.

- Det er vigtigt for, at de små lokalsamfund eksisterer, sagde Inger Dyrup.

- Og det er dejligt, at de (Helle Mortensen og Martin Steen Jensen, red.) i den alder gider sådan noget. Jeg håber virkelig, at det kommer til at gå det hele, tilføjede hun.

Helle Mortensen fortalte, at det betyder meget, at de lokale bakker op om Samsted.

- Det, at der er en interesse for det, vi står for, og at man gerne vil følge det, det bliver jeg da helt vildt varm om hjertet over. Og der er ingen tvivl om, at det er noget af det, der viser, at Samsted kan ligge i et lokalsamfund. Det siger måske også netop noget om lokalsamfundet, sagde hun.

Hun og Martin Steen Jensen holder i forvejen fællesspisning hver torsdag og har indtil videre haft mellem 12 og 32 deltagere hver gang.

Der var både hakkebøffer af sydfynsk oksekød og råstegte kartofler på menuen, da mere end 30 spisende besøgte Samsted mandag aften. Foto: Sofie Secher Karlsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce