Annonce
Faaborg-Midtfyn

Læsere spurgte om flere cykelstier: Nu har politikere øremærket millionbeløb

Flere læsere har spurgt avisen, hvorfor der ikke er en cykelsti på Hestehavevej i Ringe. Politikerne har netop vedtaget budget, hvor der over de næste fire år er sat 29 millioner kroner til trafiksikkerhed og cykelstier. Om Hestehavevej får del i pengene, er indtil videre udvist. Arkivfoto: Ane Johansen
Grethe Skov Knudsen var en af de læsere, der i juni opfordrede avisen til at undersøge, hvorfor der ikke er cykelstier på en række konkrete strækninger rundt om i kommunen. Du og andre læsere kan nu igen stille avisen spørgsmål, hvis der er noget, du undrer dig over.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Der er flere penge på vej til trafiksikkerhed og cykelstier. Det er resultatet af det budgetforlig, som et flertal af politikerne netop har vedtaget.

Flere læsere stillede i forsommeren avisen spørgsmål om, hvorfor der ikke er cykelstier på konkrete strækninger. Det gjorde blandt andre Grethe Skov Knudsen, som har et barnebarn, der hver dag cykler fra Horne til Øhavsskolen, hvor der ingen cykelsti er.

Søren Kristensen (V), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget, som uddeler penge til trafiksikkerhed og cykelstier, forklarede dengang, at kommunen i 2019 kun havde fire millioner kroner at gøre godt med. Og at en cykelsti mellem Faaborg og Horne ville løbe op i 24 millioner.

Men, tilføjede han samtidig, hvis Faaborg-Midtfyn Kommune kunne få støtte fra staten, så ville den strækning også være på den politiske ønskeliste.

En anden læser ønskede en cykelsti fra Ferritslev til Herrested i Nyborg Kommune, mens en tredje læser spurgte, hvornår der kommer en cykelsti på Hestehavevej i Ringe.

Næste år har politikerne imidlertid sat fem i stedet for fire millioner kroner af til trafiksikkerhed, selvom det stadig ikke rækker langt i cykelsti-øjemed.

- Vi går næppe i gang med nogle store cykelstiprojekter i 2020, siger Søren Kristensen.

- Men det gør vi i '21 og '22, hvor der er sat flere penge af, tilføjer han.

Samlet set over de næste fire år har politikerne nemlig øremærket 29 millioner kroner til trafiksikkerhedsprojekter og herunder cykelstier.

- Det er et af de områder, hvor jeg har skubbet på, for at der kom flere midler. Det er vigtigt, at vi kommer videre med arbejdet med trafiksikkerhed og cykelstier, mener Søren Kristensen.

Hvilke strækninger der tilgodeses med de mange millioner, har politikerne dog endnu ikke lagt sig fast på.

Vil du være med til at starte en debat ligesom Grethe Skov Knudsen, eller er der noget, du undrer dig over i Faaborg-Midtfyn Kommune? Så stil dit spørgsmål herunder.

Det kan både være store eller små spørgsmål, og de kan handle om alt mellem himmel og jord, så længe de tager udgangspunkt i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce