Annonce
Assens

Læsere ryster på hovedet over corona-bøder til unge med bold: 'Det er virkelig absurd' og 'stakkels unge'

Det var her på multibanen og skaterbanen i Assens, at politiet mandag sidst på eftermiddagen ved 17.20-tiden konstaterede, at ni unge mennesker fra Assens Kommune havde forbrudt sig mod forsamlingsforbuddet. Foto: Søren Plovgaard.
Det er ikke fair, at en gruppe unge mennesker har udsigt til en bøde for at bryde med forsamlingsforbuddet, da de spillede bold ved Arena Assens, mener flere læsere.

Assens: Det har i løbet af tirsdagen skabt stor debat, at ni unge mennesker i alderen 16 til 19 år har udsigt til en bøde på op mod 2.500 kroner for at opholde sig på multibanen ved Arena Assens.

Ifølge Fyns Politi spillede de unge bold, da en patrulje tilfældigt kom forbi, og det falder flere brugere af facebooksiden Fyens Stiftstidende Assens for brystet.

- Stakkels unge mennesker. Man kunne jo tro, det var o.k., nu man må dyrke idræt udendørs op til 25 personer, skriver Janni Gerner Knudsen fra Assens.

Annonce


Stakkels unge mennesker. Man kunne jo tro, det var o.k., nu man må dyrke idræt udendørs op til 25 personer

Janni Gerner Knudsen


Hun henviser til, at forsamlingsforbuddet er hævet fra 5 til 25 personer udendørs, når man dyrker sport i en forening. Mens det generelle forsamlingsforbud siden starten af januar har været på fem personer.

- Lov er lov. Men det kan være svært at se retfærdigheden i unge mennesker, der blot spiller fodbold kontra unge, der hænger ud og laver ballade eller ulovligheder, konstaterer Janni Gerner Knudsen.

- Virkelig absurd

Hun har "lidt ondt" af de unge mennesker bedømt ud fra det, som politiet tidligere har oplyst om sagen, men hun uddyber overfor Fyens Stiftstidende, at man selvfølgelig skal overholde de regler og corona-restriktioner, der er gældende.

En række andre brugere bakker Janni Gerner Knudsen op. Blandt andre Lise Thine.

- Det er virkelig absurd. Man må gerne demonstrere og gå tæt, mange endda uden mundbind, men man må ikke være ni samlet på en multibane. Men dyrker du derimod holdsport, må man være 25 samlet. Det giver virkelig ingen mening længere, konstaterer hun.

Henning Emdal fra Assens Petanque Klub, som har været plaget af hærværk, er mindre skeptisk.

- Vi har erfaret, at der også var en otte-ti stykker i fredags, da petanqueklubben fik ødelagt ting i hytten i Skovanlægget. Det er naturligvis ikke sikkert, at det er de samme personer, men vi kan konstatere, at der i Assens er en gruppe på den størrelse, som opfører sig mindre pænt, for at sige det mildt, skriver petanquespilleren.

Annonce

DF'er: Firkantede regler

Fyens Stiftstidende har været i kontakt med Fyns Politi, som henviser til et svar, det har givet tidligere på tirsdagen, hvor politikommissær Milan Seyfabad appellerede til, at man selv skulle holde sig opdateret om seneste retningslinjer, og at politiet har skruet op for den såkaldte tryghedsindsats i hele kredsen.

Jens Henrik Thulesen Dahl sidder i byrådet for Dansk Folkeparti i Assens Kommune og er medlem af Folketinget. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen


Det lokale folketingsmedlem i Assens, Jens Henrik Thulesen Dahl (DF), medgiver, at situationen kan virke "absurd".

- Politiet gør ikke andet end det, det er blevet bedt om, men reglerne er lidt firkantede, når det bliver på denne måde, siger DF'eren, der har talt for, at man lukker mere op for fritidsaktiviteter udendørs.

- Fordi det ikke udgør en særlig belastning på smittetrykket, mener Jens Henrik Thulesen Dahl.

Han mener i det hele taget, at reglerne på området kan blive mere klare.

- Hvis de ni unge havde sat sig hjemme i stuen hos en af forældrene, havde de været mere tæt, og smitterisikoen ville være større. Det er langt mere fornuftigt, at de er udendørs, siger han.

Smittetrykket i Assens Kommune er fortsat forholdsvis lavt. Kommunen har fem bekræftede smittetilfælde i løbet af de seneste syv dage ud af 4.242 testede. Det giver en incidens på 12,2.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce