Annonce
Spørg os om corona

Læsere er frustrerede over tomme spritdispensere: Vi finder ud af det hen ad vejen, siger Coop

Læsere fortæller, at de tager deres egen sprit med sig, blandt andet fordi de sommetider bliver mødt af tomme dispensere i supermarkedet eller i andre butikker. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Mange læsere har givet udtryk for, at de dropper spritdispenserne i supermarkeder og andre butikker. Hos nogle skyldes det, at de for ofte har fundet dem tomme. Fyens Stiftstidende har spurgt Coop, hvad kæden gør for at undgå dette.

Håndsprit i supermarkederne har i de seneste dage været et omdiskuteret emne på Fyens.dk og på avisens Facebook-side.

Fyens Stiftstidende har fortalt om Hanne Jensen fra Odense, der ønskede, at vi dykkede ned i, hvordan man bør opføre sig over for andre, der for eksempel ikke spritter deres hænder af.

Det har fået mange til at give udtryk for, at de bevidst dropper dispenserne i supermarkederne eller i andre butikker. Det skyldes eksempelvis, at de bruger deres egen sprit i bilen, at de finder dispenserne uhygiejniske - eller at de ikke tør bruge dem, fordi de før har oplevet, at de har været tomme.

- Jeg render med spritflaske i lommen, da ikke alle butikker har sprit konstant, og det finder man først ud af, efter man har trykket på flasken og dermed måske har fået bakterier på sine hænder, har Alico Corbaci blandt andet skrevet til avisen.

- Lav ændring i reglerne, så tomme tryk-spritflasker og -automater fjernes eller lukkes. Jeg oplever næsten altid tomme dunke, hvor man fortryder at have trykket på dåsen, da alle trykker på den, lyder det samtidig fra Hans Augustus.

Annonce

Ikke et problem

Læsernes kritik af de tomme dispensere er ikke rettet specifikt mod Coop, men for at give et indblik i, hvorvidt der i butikkerne findes regler om jævnligt at få fyldt spritdispenserne, har avisen bedt den store supermarkedkæde om at fortælle om deres praksis.

Informationsdirektør hos Coop Jens Juul Nielsen har ikke hørt om, at det skulle være et generelt problem, at dispensere ikke bliver skiftet ud eller fyldt op.

- Vi tjekker det løbende i løbet af dagen, men kan selvfølgelig godt komme i en situation, hvor de er tømt. Så skal man lige bede en medarbejder kigge på det, så de kan komme noget friskt i, siger han.

Jens Juul Nielsen fortæller, at Coop ikke har overordnede regler for, hvornår og hvordan dispenserne bliver fyldt op.

- Det gør man hen ad vejen, og som regel er der nok en medarbejder, der er ansvarlig for det i butikken, men man kan sige det til hvem som helst i butikken, hvis man opdager, den (en dispenser, red.) er tom, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Endnu en skole i Assens ramt af corona: - Man kan sætte syv-otte streger under, hvor vigtigt det er, at man isolerer sig

Sport

Opløsning i den ene lejr i fodboldkrigen: Flere klubber trækker sig fra Super League, melder medier

Annonce