Annonce
Middelfart

Læsere kom ind bag murene: Her skal ny styrelse genoprette tilliden

Det var både mørkt og dunkelt, da 43 avislæsere blev vist rundt hos Gældsstyrelsen, der på rekordtid har etableret sig i Teglgårdsparken i Middelfart. Foto: Peter Leth-Larsen

Torsdag rykkede avisens lokaljournalister ind bag murene hos den statslige Gældsstyrelse, og flere end 40 trofaste avislæsere fik et unikt indblik i, hvordan styrelsen fra hovedsædet arbejder med at inddrive gæld for milliarder.

(Rettelse: Det har tidligere fremgået, at regeringen har foreslået 1000 ekstra skattearbejdspladser rundt i landet frem mod 2021, men der er retteligt tale om et forslag fra Socialdemokratiet)

Middelfart: For 55 år siden flyttede Inge-Lise Hansen bogstaveligt ind som plejerelev på sindssygehospitalet i Teglgårdsparken.

Det var hendes arbejdsplads i mere end 25 år.

Torsdag aften - et helt arbejdsliv senere - var hun tilbage igen.

Sammen med 42 andre trofaste avislæsere og avisens journalister, der dagen igennem har produceret døgnets lokalnyheder fra de historiske omgivelser, der i årevis har huset sindssyge, og hvor Gældsstyrelsen i sommer flyttede ind.

Styrelsen har på rekordtid etableret sig i Teglgårdsparken, og torsdagens Café Stiften-arrangement bød både på rundvisning og efterfølgende debat.

Særligt turen forbi Teglgårdsparken nummer 26 vækkede minder for den nu 73-årige Inge-Lise Hansen.

Annonce
Torsdagen igennem har avisens lokalredaktion i Middelfart produceret døgnets nyheder fra en café hos Gældsstyrelsen i Teglgårdsparken. Først på aftenen blev en flok avislæsere inviteret med indenfor. Foto: Peter Leth-Larsen

- Tilliden skal genoprettes

I blokken har Inge-Lise Hansen huseret som nattevagt. I dag er der akvarium- og boblelyde i elevatoren og alverdens andre skæve påhit. Det er indrettet som iværksætterhus og er nu en af fire blokke, der inddriver danskernes gæld til det offentlige for milliarder af kroner.

- Det er dejligt at se, at der kommer liv i huset, og det bliver brugt fornuftigt, bemærkede den pensionerede plejer.

Teglgårdsparken har huset psykiatriske patienter frem til 1999.

Den tidligere funktion blev nævnt flere gange i løbet af aftenen, hvor blandt andet direktørens kontor er placeret i det tidligere storkøkken.

Ellers fik avislæserne et unikt indblik i, hvordan de knap 400 ansatte i den nye styrelse arbejder fra hovedsædet i Middelfart.

Underdirektør Ulrik Pedersen lagde vægt på, at man arbejder benhårdt på at kæmpe sig fri af skyggen fra diverse skandalesager.

- Vi skal have genoprettet befolkningens tillid til skatteforvaltningen, sagde underdirektøren, der mente, at Gældsstyrelsen med placeringen i Middelfart, 100 nye ansatte og et nyt it-system er rigtig godt på vej.

Det var både mørkt og dunkelt, da 43 avislæsere blev vist rundt hos Gældsstyrelsen, der på rekordtid har etableret sig i Teglgårdsparken i Middelfart. Foto: Peter Leth-Larsen

Borgmester lun på flere statsjob

Undervejs svarede han på spørgsmål om alt fra, hvordan man henvender sig til styrelsen, til hvorfor det er umuligt at inddrive de op mod 118 milliarder kroner, som private og virksomheder samlet set skylder det offentlige.

Han vurderede, at det reelt er muligt at inddrive 27 af de mange milliarder, da det også kommer an på eksempelvis folks betalingsevne.

Middelfart Kommune stillede med nøglepersoner, der forklarede, hvordan man har hjulpet med at skaffe den nødvendige arbejdskraft, og bosætningskonsulent Anne Marie Klausen fortalte, at hun med sikkerhed kan sige, at 10 personer var flyttet til kommunen som følge af et job i styrelsen. Flere andre skulle være på vej.

Middelfart-borgmester Johannes Lundsfryd (S) var mest af alt med på en lytter, da Gældsstyrelsen ifølge ham har vokset sig til kommunens næststørste arbejdsplads.

Han var allerede ved at lægge en plan for, hvordan man skaffer endnu flere statslige arbejdspladser, da Socialdemokratiet har foreslået 1000 ekstra skattemedarbejdere fordelt rundt i landet frem mod 2021.

- Det er klart, at sådan en melding noterer vi os og laver analyser. Der er ingen grund til at hvile på laurbærene, afslørede han.

Torsdagen igennem har avisens lokalredaktion i Middelfart produceret døgnets nyheder fra en café hos Gældsstyrelsen i Teglgårdsparken. Først på aftenen blev en flok avislæsere inviteret med indenfor. Foto: Peter Leth-Larsen
Torsdagen igennem har avisens lokalredaktion i Middelfart produceret døgnets nyheder fra en café hos Gældsstyrelsen i Teglgårdsparken. Først på aftenen blev en flok avislæsere inviteret med indenfor. Foto: Peter Leth-Larsen
Gældsstyrelsens underdirektør Ulrik Pedersen (t.h.) forklarede, hvordan den nye styrelse arbejder fra hovedsædet i Middelfart. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce