Annonce
Middelfart

Læsere kom ind bag murene: Her skal ny styrelse genoprette tilliden

Det var både mørkt og dunkelt, da 43 avislæsere blev vist rundt hos Gældsstyrelsen, der på rekordtid har etableret sig i Teglgårdsparken i Middelfart. Foto: Peter Leth-Larsen

Torsdag rykkede avisens lokaljournalister ind bag murene hos den statslige Gældsstyrelse, og flere end 40 trofaste avislæsere fik et unikt indblik i, hvordan styrelsen fra hovedsædet arbejder med at inddrive gæld for milliarder.

(Rettelse: Det har tidligere fremgået, at regeringen har foreslået 1000 ekstra skattearbejdspladser rundt i landet frem mod 2021, men der er retteligt tale om et forslag fra Socialdemokratiet)

Middelfart: For 55 år siden flyttede Inge-Lise Hansen bogstaveligt ind som plejerelev på sindssygehospitalet i Teglgårdsparken.

Det var hendes arbejdsplads i mere end 25 år.

Torsdag aften - et helt arbejdsliv senere - var hun tilbage igen.

Sammen med 42 andre trofaste avislæsere og avisens journalister, der dagen igennem har produceret døgnets lokalnyheder fra de historiske omgivelser, der i årevis har huset sindssyge, og hvor Gældsstyrelsen i sommer flyttede ind.

Styrelsen har på rekordtid etableret sig i Teglgårdsparken, og torsdagens Café Stiften-arrangement bød både på rundvisning og efterfølgende debat.

Særligt turen forbi Teglgårdsparken nummer 26 vækkede minder for den nu 73-årige Inge-Lise Hansen.

Annonce
Torsdagen igennem har avisens lokalredaktion i Middelfart produceret døgnets nyheder fra en café hos Gældsstyrelsen i Teglgårdsparken. Først på aftenen blev en flok avislæsere inviteret med indenfor. Foto: Peter Leth-Larsen

- Tilliden skal genoprettes

I blokken har Inge-Lise Hansen huseret som nattevagt. I dag er der akvarium- og boblelyde i elevatoren og alverdens andre skæve påhit. Det er indrettet som iværksætterhus og er nu en af fire blokke, der inddriver danskernes gæld til det offentlige for milliarder af kroner.

- Det er dejligt at se, at der kommer liv i huset, og det bliver brugt fornuftigt, bemærkede den pensionerede plejer.

Teglgårdsparken har huset psykiatriske patienter frem til 1999.

Den tidligere funktion blev nævnt flere gange i løbet af aftenen, hvor blandt andet direktørens kontor er placeret i det tidligere storkøkken.

Ellers fik avislæserne et unikt indblik i, hvordan de knap 400 ansatte i den nye styrelse arbejder fra hovedsædet i Middelfart.

Underdirektør Ulrik Pedersen lagde vægt på, at man arbejder benhårdt på at kæmpe sig fri af skyggen fra diverse skandalesager.

- Vi skal have genoprettet befolkningens tillid til skatteforvaltningen, sagde underdirektøren, der mente, at Gældsstyrelsen med placeringen i Middelfart, 100 nye ansatte og et nyt it-system er rigtig godt på vej.

Det var både mørkt og dunkelt, da 43 avislæsere blev vist rundt hos Gældsstyrelsen, der på rekordtid har etableret sig i Teglgårdsparken i Middelfart. Foto: Peter Leth-Larsen

Borgmester lun på flere statsjob

Undervejs svarede han på spørgsmål om alt fra, hvordan man henvender sig til styrelsen, til hvorfor det er umuligt at inddrive de op mod 118 milliarder kroner, som private og virksomheder samlet set skylder det offentlige.

Han vurderede, at det reelt er muligt at inddrive 27 af de mange milliarder, da det også kommer an på eksempelvis folks betalingsevne.

Middelfart Kommune stillede med nøglepersoner, der forklarede, hvordan man har hjulpet med at skaffe den nødvendige arbejdskraft, og bosætningskonsulent Anne Marie Klausen fortalte, at hun med sikkerhed kan sige, at 10 personer var flyttet til kommunen som følge af et job i styrelsen. Flere andre skulle være på vej.

Middelfart-borgmester Johannes Lundsfryd (S) var mest af alt med på en lytter, da Gældsstyrelsen ifølge ham har vokset sig til kommunens næststørste arbejdsplads.

Han var allerede ved at lægge en plan for, hvordan man skaffer endnu flere statslige arbejdspladser, da Socialdemokratiet har foreslået 1000 ekstra skattemedarbejdere fordelt rundt i landet frem mod 2021.

- Det er klart, at sådan en melding noterer vi os og laver analyser. Der er ingen grund til at hvile på laurbærene, afslørede han.

Torsdagen igennem har avisens lokalredaktion i Middelfart produceret døgnets nyheder fra en café hos Gældsstyrelsen i Teglgårdsparken. Først på aftenen blev en flok avislæsere inviteret med indenfor. Foto: Peter Leth-Larsen
Torsdagen igennem har avisens lokalredaktion i Middelfart produceret døgnets nyheder fra en café hos Gældsstyrelsen i Teglgårdsparken. Først på aftenen blev en flok avislæsere inviteret med indenfor. Foto: Peter Leth-Larsen
Gældsstyrelsens underdirektør Ulrik Pedersen (t.h.) forklarede, hvordan den nye styrelse arbejder fra hovedsædet i Middelfart. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce