Annonce
Middelfart

Læsere i syv sind: Dyrlægen svarede på spørgsmål

Dyrlæge Michael Thorsen med veterinærsygeplejerske Kamilla Overgaard Christensen. Foto: Daniel Kofoed.
Avisens læsere stillede mandag spørgsmål til dyrlæge ved Strib Dyreklinik, Michael Thorsen.

Brødtekst

Annonce

Spørgsmål fra Helle Foged

Min datters hund strækker i perioder forbenene ud og rumpen op, som om den bukker. Tænker, om det kan være på grund af smerter i maven eller ryggen?

Hej Helle. Det er nok lettest at give et bud på, hvis der eventuelt er en optagelse af det. Hunde, som vil lege, laver ofte det, man kalder "play bow" (legebuk, red.), hvor de strækker forbenene og løfter rumpen og samtidig logrer med halen som en opfordring til at lege. I den mere triste afdeling kan hunde med ondt i maven også gøre noget tilsvarende, men her er de mere triste.

Spørgsmål fra Charlotte Winther

Jeg er i syv sind med hensyn til de piller, man kan få mod flåter og lopper. Der har været så meget skriveri om det. Er i tvivl, om jeg skal give vores Molly på fem måneder sådan en?

Hej Charlotte. Vi oplever ikke problemer (enkelte milde reaktioner ud af virkelig mange behandlede dyr) med de tabletter, vi udleverer. De gives hver måned, hvorved mængden også er meget mindre end de behandlinger, som holder tre måneder. Bare hun er over to måneder, udleverer vi dem med ro i sindet.

Se flere kommentarer og spørgsmål her:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce