Annonce
Middelfart

Avisen jagter fortsat svar på spørgsmål om ny affaldsordning: Derfor skal du på genbrugspladsen med plast

Den nye affaldsordning trådte i kraft den 1. oktober - og der har især rejst sig spørgsmål omkring sortering og aflevering af plastik. Foto: Peter Leth-Larsen
Lene Helbo Penon, kommunikationsmedarbejder hos Affald og Genbrug, svarer på affalds-spørgsmål om alt fra sække, plast og apps, der er indsendt af avisens læsere.

Nordvestfyn: Madaffald, restaffald, papir, pap, glas, metal og batterier. Sådan er affaldet blevet sorteret i Middelfart Kommune, efter den nye affaldsordning trådte i kraft den 1. oktober. Selvom ordningen snart har været rullet ud i tre uger, stiller en del af avisens læsere stadig spørgsmål omkring sorteringen af skrald og affald. Især har der været mange spørgsmål om  plast. Disse spørgsmål giver kommunikationsmedarbejder hos Affald og Genbrug Lene Helbo Penon svarene på her.

Lene Helbo Penon henviser til kommunens hjemmeside og Facebook-siden "Affald og Genbrug Middelfart", hvor man kan få svar på mange af sine spørgsmål.

1

Hvordan kan man få nye sække til plast, når man har afleveret sit plast? Før kunne man få nye sække til plast hos renovationsvognen?

- Der har aldrig været en sækkeordning til plast. I stedet har der været en helt anden sækkeordning til glas og metal. Men man skal selv sørge for nye sække til sit plast. Det skal bare være en helt almindelig, klar sæk, fortæller Lene Helbo Penon.

2

Hvorfor har Middelfart Kommune ikke indført app'en Affaldsportalen i forbindelse med den nye ordning?

- Der er en del grunde til, at vi ikke har indført Affaldsportalen i Middelfart Kommune.

- Den første grund er simpelthen, at app'en kører på et helt andet it-system end det, Middelfart Kommune har. Og selvom det ikke skal være afgørende, er det dyrt at indføre en helt ny app til et nyt system.

- Derudover har vi vurderet, at med de it-løsninger vi nu har, så har det ikke været nødvendigt med en hel app som Affaldsportalen. Vi har jo vores selvbetjening, hvor man blandt andet kan skrive, hvis ens beholder ikke er tømt, eller man har andre praktiske spørgsmål. Så har vi også en sorteringsguide på vores hjemmeside. Her kan man slå et ord op og se, hvordan man skal sortere det. Hvis man åbner hjemmesiden på sin mobil og sætter den som en genvej, fungerer det ligesom Affaldsportalen, siger Lene Helbo Penon.

3

Hvorfor skal man på genbrugspladsen med sit plast i stedet for at have en beholder hjemme, når plast er en væsentlig del af folks affald? (Flere læsere har henvendt sig til avisen med dette spørgsmål)

- Vi er ved at finde ud af, hvad der er den helt rigtige løsning i forbindelse med plast, da vi er opmærksomme på, at plast udgør en stor del af folks affald - og at folk gerne vil have, at plast indsamles. Men vi vil gerne være sikre på, at vi ikke indfører en løsning, som går i konflikt med regeringens nye affaldsplan for sortering og behandling af affald. Så undgår vi at lave en plan for plast, udrulle den i kommunen og så skulle rulle planen tilbage.

- Så lige nu kigger vi på, hvilke affaldstyper vi kan blande i forbindelse med, hvordan affaldet behandles, efter det er blevet hentet. Men om plastaffald skal blandes med andre affaldstyper eller have sin egen beholder, kan vi ikke svare på endnu, forklarer Lene Helbo Penon.

Embed: hearken
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce