Annonce
Spørg os om corona

Læsere får svar: Hvorfor er det lige, bibliotekerne stadig har lukket?

Biblioteket i Otterup er et af de tre nordfynske biblioteker, der alle holder lukket under coronakrisen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
To læsere har spurgt Fyens Stiftstidende, hvorfor det stadig ikke er muligt at bruge fynske biblioteker. Svaret er, at det bestemmer regeringen.

Hvis supermarkederne må holde åbent, så burde bibliotekerne også have lov.

Det mener to læsere, Willy Gilsing og Ingolf Nielsen, der uafhængigt af hinanden har kontaktet Fyens Stiftstidende for at få svar på, hvordan det kan være, at bibliotekerne stadig holder lukket.

Ingolf Nielsen spørger til bibliotekerne generelt, mens Willy Gilsing gerne vil vide, hvorfor det specifikt i Nordfyns Kommune ikke er muligt at benytte hverken bibliotekerne eller borgerservice, så man for eksempel kan få fornyet sit pas.

Fyens Stiftstidende har kontaktet både Nordfyns Kommune og Odense Kommune. Sidstnævnte har biblioteker i både Odense C, Vollsmose, Tarup, Korup, Højby, Holluf Pile, Dalum og Bolbro.

Her nævner chef for biblioteker og borgerservice Kent Skov Andreasen, at kommunen har fået at vide, at bibliotekerne efter regeringens plan skal være lukket indtil 10. maj.

Han kan godt følge læsernes undren over, at bibliotekerne stadig ikke må tage imod brugere, mens man må holde åbent i forskellige butikker så som supermarkeder.

- Det kan jeg godt forstå, for der er masser af sammenligninger lige nu, som godt kan virke mærkelige på folk. Det kommer an på, hvordan man aflæser regeringens udmeldinger, siger Kent Skov Andreasen.

I hans egen optik burde det kunne lade sig gøre at holde åbent, så længe man følger anvisningerne og tager de nødvendige forholdsregler i brug.

- Vi er også i gang allerede nu med at sætte plexiglas op i vores afdelinger, for det regner vi med at køre med, når vi åbner igen, siger Kent Skov Andreasen.

Dorthe Schmidt Temberg, der er biblioteks- og borgerservicechef i Nordfyns Kommune, forklarer, at bibliotekerne i henholdsvis Bogense, Otterup og Søndersø også følger regeringens anvisninger.

- Vi har fået besked på at gå hjem af Mette Frederiksen (Danmarks statsminister, red.). Hun sagde også meget højt og tydeligt, da hun holdt det sidste pressemøde, hvor hun udvidede til 10. maj (nedlukningen af Danmark, red.), at det også gjaldt bibliotekerne, siger hun.

Nordfyns Kommune vil dog begynde at forsøge sig med et tilbud om, at man kan ringe ind og bestille bøger eller andet materiale og selv hente det på bibliotekerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Endnu en skole i Assens ramt af corona: - Man kan sætte syv-otte streger under, hvor vigtigt det er, at man isolerer sig

Sport

Opløsning i den ene lejr i fodboldkrigen: Flere klubber trækker sig fra Super League, melder medier

Annonce