Annonce
Debat

Læserdebat: Vi skal overholde loven!

Martin Stenmann, socialdemokratiet. Privatfoto

Læserdebat: Ventetiden på hjælp fra det offentlige må ikke være afhængig af hvor man bor i landet. I Vejle kan man i gennemsnit behandle en handicapbilsag på 13 uger. I Nyborg tager det ifølge Danmarks Statistik 107 uger! Det er urimeligt!

Lang ventetid er desværre tilfældet for alt for mange borgere i Nyborg Kommune, der gennem årene har ansøgt om diverse hjælpemidler. Mennesker i kød og blod der på grund af funktionstab og smerter har brug for hurtig hjælp fra det store fællesskab.

Retssikkerhedsloven fastslår, at kommunerne er forpligtet til at ”behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt”.

Annonce

Derfor har kommunalbestyrelsen fastsat sagsbehandlingstider for de enkelte typer af hjælp. Borgere der i 2020 for eksempel søgte Nyborg Kommune om hjælp til en el-kørestol, en el-scooter eller en større boligændring burde få svar inden for 24 uger – det fik kun en tredjedel. Det er for dårligt!

Bryder vi loven? Det har jeg spurgt borgmesteren om. Borgmesterens forvaltning erkender, at man i hvert fald har brudt intentionerne i loven.

Ansvaret for, at det i årevis har sejlet på hjælpemiddelområdet, mener jeg, er politisk. Det er ikke medarbejdernes skyld. Det er tid til at tage ansvar og rydde op i puklen af sager på ventelisten. Derfor vil jeg spørge borgmesteren, om han og Venstre vil tage ansvar for tingenes tilstand og nu prioritere flere hænder til at overholde lovgivningen?

Hvad nytter det at fremhæve (igen og igen), at Nyborg Kommune er teknisk gældfri, hvis vi ikke har råd til at tage os godt af de svageste i samfundet? Har vi råd til at bruge adskillige millioner på prestigeprojekter som Tour de France, hvis vi samtidig har afsat for få ressourcer til velfærden? Svaret er nej. Vi skal overholde loven og længere er den ikke!

Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce