Annonce
Sydfyn

Læserdebat: Let at udstede garantier for sygehuse, men holder de?

LÆSERDEBAT: Ulrik Sand larsen, regionsmedlem for Venstre, skriver bl.a. i sit læserbrev i FAA d. 21/3, at Svendborg Sygehus ikke længere vil være et kirurgisk akutsygehus, når det nye OUH står færdigt i 2021/22.

Ulrik Sand Larsen skylder læserne at forklare, hvad det betyder for akutfunktionen i Svendborg, at den kirurgiske akutafdeling flyttes til det nye OUH. Erling Bonnesen, MF'er for Venstre, skriver i sit indlæg i FAA samme dag, at "de akutte uheld og det alvorlige skal fortsat være på det nye supersygehus i Odense". Erling Bonnesen må forklare, hvad han mener med de akutte uheld? Vedrørende fødeafdelingen udtrykker Ulrik Sand Larsen et håb om, at der stadig vil være et eller andet fødselstilbud i Svendborg. Men ud fra hans indlæg må man bare konstatere en stor usikkerhed omkring fødeafdelingens eksistens i Svendborg, når det nye OUH står færdigt. Erling Bonnesen skriver i sit indlæg vedrørende fødeafdelingen i Svendborg, at den kun kan fortsætte, hvis den drives forsvarligt. Hvad mener han med det udsagn? I 2013 lavede man en tilfredshedsundersøgelse i Danmark, hvor Svendborg Fødeafdeling indtog førstepladsen, og jeg tror ikke, at niveauet er faldet - tværtimod. Så fødeafdelingen i Svendborg drives på en yderst forsvarlig måde. Mener Erling Bonnesen, at det er antallet af fødsler, der skal være afgørende for, om det er forsvarligt at drive en fødeafdeling i Svendborg? Røntgenafdelingen i Rudkøbing skal tænkes og planlægges ind i den kommende sundhedsreform, siger Erling Bonnesen, og Ulrik Sand Larsen udsteder nærmest en garanti for, at afdelingen ikke lukker. Når Ulrik Sand Larsen også skriver, at røntgenafdelingen flere gange er blevet fredet, så betyder det vel også, at der har været en snak om, at den måske skulle lukke. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har d. 19/3 givet et interview til mediet, Mandag Morgen, hvor han udtaler, at den kommende sundhedsreform vil frede de 21 akutsygehuse i Danmark. "Jeg kommer til at cementere deres eksistens" udtaler han. Op til et Folketingsvalg er det nemt at udstede garantier, men holder de?

Frank Lundstrøm fra Borgergruppen til bevarelse af fødeafdelingen og akutfunktionen på Svendborg Sygehus, tror ikke på politikernes garantier. Arkivfoto

Møde om Svendborg Sygehus´ fremtid

Borgergruppen Stop lukningen af Fødeafdelingen og Akutmodtagelsen på Svendborg Sygehus inviterer til kick-off møde lørdag den 30. Marts, klokken 11:30

Borgerhuset Rudkøbing

Ahlefeldtsgade 13-15

5900 Rudkøbing

Der kommer en lang række politikere og folketingskandidater fra samtlige partier til mødet, der ventes at tage et par timer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Odense Håndbold

Odense Håndbold tog endnu en sejr, selvom spillet ikke levede op til standarden: - Vi forventer mere af os selv

Sport For abonnenter

Navne fra Odense Idrætshal - med vindende danskere gennem tiderne, OBK-kendis og Vittinghus ude

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Odense Håndbold For abonnenter

Navne fra Otterup Idrætscenter - med skrattende højtalere, udebane på hjemmebane og Lois Abbingh

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Annonce