Annonce
Debat

Læserdebat: Kongen blev ikke holdt for nar

Fyens Stiftstidende den 19. juli 1971.
Annonce

Læserdebat: Jeg husker tydeligt byjubilæet i 1971, da Nyborg fejrede 800 året. Nyborg Kommune udgav bøgerne "Nyborg i 800 år"i to bind - skrevet meget uddybende af Preben Hahn-Thomsen.

Opgaven var bestilt af daværende borgmester Børge Jensen i 1966. Værket er blevet grundigt gennemarbejdet af flere kendte mennesker, hvoraf kan nævnes dr. phil Henning Henningsen, som var bysbarn. Med i arbejdet var også Johannes Højrup, som var kendt for at have skrevet ”Danehofspil”, som opførtes i Nyborg Slotsgård, og mange flere. Ordren fra borgmesteren var, at man kunne bruge fem år på udarbejdelsen.

Derfor er der tale om historie og ikke fifleri, som det ellers fremgik af avisen (Fyens Stiftstidende onsdag 20 .januar, red.)

Jeg vil hellere hælde til uvidenhed, hvilket jeg har set flere gange fra Østfyns Museer i forbindelse med renoveringen af slottet og byen som sådan.

Bøgerne er et digert værk og tager udgangspunkt i året 1171 og ikke, som Mette Ladegård Thøgersen siger, 1193. Så det, hun påstår, er ikke korrekt.

Således må det konstateres, at hvis man ville af holde et jubilæum i år, så vil det være 850 år siden. Dette er omtvisteligt.

I øvrigt synes jeg, at man skal læse bøgerne, som blandt andet indeholder fortællingen om, hvordan Østfyn blev til.

Det er skændsel at påstå, at byjubilæet i 1971 ikke var korrekt. Og at påstå, at man har holdt kongen og dronningen for nar, er det rene vås.

Vi havde en borgmester dengang, der viste respekt for borgerne og byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Fyn

33.000 indkaldt på en gang: Kronisk syge fynboer kan få første Covid-19 vaccine stik i marts eller først i april

Annonce