Annonce
Sydfyn

Læserbrev: Troværdigt eller bare lokalpolitik

Jens Weiss, Ærø i Centrum. Foto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: "Det havde nok været klogere af borgmesteren og hans partifælle at holde lidt lav profil – nu fik de i stedet for udstillet en eklatant mangel på politisk dømmekraft."

"Det utrolige er, at de to "dygtige" politikere ikke selv kan læse og forstå, hvad de har skrevet". Citat fra Baglandet på Ærø.

Så Peter Hansted, Ole Wej Petersen og Socialdemokratiet på Ærø, hvordan vil I forklare den aftale, vi har lavet med hinanden i byrådet om at lave en SAMLET LOKALPLAN for havnen i Marstal? At i selv fremhæver, at der er en dispensation til Motorfabrikken, der snart udløber viser vel, at nogen ikke er på forkant og med rettidigt omhu med de opgaver som bør og skal løses i det politiske landskab.

Annonce

Så Peter Hansted, Ole Wej Petersen og Socialdemokratiet på Ærø, hvordan vil i forklare den aftale, vi har lavet med hinanden i byrådet om at lave en SAMLET LOKALPLAN for havnen i Marstal?

At I selv fremhæver, at der er en dispensation til Motorfabrikken, der snart udløber, og som derfor har brug for en permanent løsning, skæmmer jeres argument om borgerinddragelse og erhvervsvenlighed, der så kan ligge på et meget lille sted i praktiks.


Hvorfor har vi ikke for længst ændret lokalplanen for havnen? Den dispensation gælder i tre år. Tre år, hvor vi kunne have lavet en ny lokalplan! Hvorfor har vi så ikke gjort det?


"Da vi ikke når at få lavet en ny lokalplan for hele havnen i Marstal inden marts, vil vi naturligvis stemme for en ny dispensation til Motorfabrikken". Citat: Ole Wej Petersen.

Hvorfor har vi ikke for længst ændret lokalplanen for havnen? Den dispensation gælder i tre år. Tre år, hvor vi kunne have lavet en ny lokalplan! Hvorfor har vi så ikke gjort det?

Ved at agere på den måde som I foreslår med havneprojekt Netto, tilgodeser I sidst ankommende ansøgning og lægger alle de andre lokalplaner og tillæg bagest i bunken igen, på trods af at vi efter solcellesagen med Better Energy, som også fik lov at springe køen over, blev enige om at få en politisk prioritering af alle sager.

Det er dårligt politisk håndværk uden borgerinddragelse, utroværdigt og ikke efter de aftaler vi indgår politisk. Det giver ikke den helhed, som man kan ønske sig, og bliver til nogle hovsa løsninger, der slår ned der, hvor enkelt politiker synes, det er nødvendigt.

Hvem har fortalt jer, at Netto skal have deres ansøgning forrest i køen? Venstre har i denne sag også fastholdt, at sagen skal fremmes trods det, at Lennart Mogensen i byrådet fremførte, at forvaltningen er overbebyrdet med arbejde, og at vi skal prioritere sagerne i rækkefølge.

Sidst men ikke mindst: vores kommuneplan er til revidering og skal først gøres færdig. Ligeledes, hvis mine politiske kollegaer gider, så læs Planlovens § 5m, 5n, særligt stykke 3, så tror jeg, vi kan lave en plan, som vil kunne bruges og arbejdes med i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce